Anasayfa

17-03-2023
Gümülcine'de tarımı destekleme amaçlı toplantı
Doğu Makedonya ve Trakya'da Tarım sektörünü desteklemek için Doğu Makedonya - Trakya (DMT) Eyaleti ile Trakya Dimokritos Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlanan özel bir program tanıtıldı.
17 Mart 2023 Cuma



Doğu Makedonya ve Trakya'da Tarım sektörünü desteklemek için Doğu Makedonya - Trakya (DMT) Eyaleti ile Trakya Dimokritos Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlanan özel bir program tanıtıldı.

Gümülcine'de eski valilik binasındaki Yorgos Pavlidis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rodop ilindeki tarım dernekleri katıldı.

Toplantıya ilişkin Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Doğu Makedonya ve Trakya'da Tarım sektörünü desteklemek için Eyalet ve Trakya Dimokritos Üniversitesi tarafından ortaklaşa hazırlanan özel programı tanıtmak için Rodop ili tarım dernekleri ile bir toplantı gerçekleştirildi.

DMT Eyaleti tarafından finanse edilen ve Trakya Dimokritos Üniversitesi Tarım Bilimleri Fakültesinin Eyalet birimleri ile işbirliği içinde uygulanacak üç yıllık özel bir programdır.

Söz konusu programın amacı, Dimokritos Üniversitesi bilim adamlarının üreticilerimize destek olup, yeni teknikler uygulayarak üretimlerinin kalitesini ve miktarını artırmalarına, muhtemelen yeni ürünlere geçişlerine destek sağlamak ve ayrıca ürünleri yeni pazarlarda daha etkin bir şekilde tanıtımını yapmalarına yardımcı olmaktır.

Bu özel programın detaylarına ilişkin üreticilere yönelik toplantılar düzenlenecek."



Haberler


Müftülük tartışması, gerçekler ve kasıtlı çarpıtmalar

Müftülük meselesi: Bir kurumdan fazlası

Çözümsüzlük politikası

İyiliği topluma hâkim kılmak

Yarının Cesur Yürekleri

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor

Ömer Çelik’ten Batı Trakya ve müftülük açıklaması

İskeçe Müftülüğünden Paşevikli öğrenciler için Selanik’e kültürel gezi

Şarkıcı Işın Karaca İzmir Marşı’nı seslendirdiği için Yunanistan’a alınmadı

İskeçe Müftülüğünden gençlere yönelik Kocaeli gezisi

Sırakaya’dan Türk Azınlığın seçtiği müftüleri tanımayan Yunanistan’a tepki

ABTTF Başkanı Habipoğlu: “Yunanistan uluslararası hukuku hiçe sayıyor”