Anasayfa

25-05-2023
Türkiye'deki depremzedeler için toplanan bağış Selanik Başkonsolosu'na teslim edildi
Selanik kentinde Yunanistan Çırçırcılar Birliğince, Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görenler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan bağış, Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik'e teslim edildi.
25 Mayıs 2023 Perşembe



Selanik kentinde Yunanistan Çırçırcılar Birliğince, Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görenler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan bağış, Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik'e teslim edildi.

Yunanistan'da Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle düzenlenen yardım kampanyaları sürüyor.

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu'nda düzenlenen törende Yunanistan Çırçırcılar Birliği Başkanı Antonis Siarkos, Birlik adına bağış çekini Başkonsolos Gedik'e takdim etti.

Törende Başkonsolos Gedik'in yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Selanik Ofisi Direktörü Katerina Çapikidu, Dışişleri Bakanlığı Kuzey Yunanistan Ekonomik ve Ticari İşler Ofisi Müdürü Aleksandros Aleksiadis, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet ile Yunanistan Çırçırcılar Birliği Başkanı Antonis Siarkos, selamlama konuşması yaptı.

Törenin ardından Birlik üyeleri, başkonsolosluk binasının avlusunda bulunan Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Konuyla ilgili olarak Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye ile yakın ticari ilişkileri ve bu kapsamda dostluk bağları olan Yunanistan Çırçırcılar Birliği'ne gösterdikleri dayanışma ve Türk-Yunan dostluğuna katkıları için şükranlarımızı sunuyor, Birlik üyeleri, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile töreni izleyen basın mensuplarına katılımları için teşekkür ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Haberler


Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı

Yargıtay kararı bozdu,Yiotopulos yeniden cezaevine gönderildi

Hüseyin Zeybek’ten Genç Çiftçiler Programındaki 19 aylık gecikmeye tepki

Gümülcine Belediyesi, “Herkes İçin Erişilebilir Şehirler” toplantısına lider ortak olarak katıldı

ABTTF’den Polonya örneği üzerinden Yunanistan’a azınlık hakları eleştirisi

BAKEŞ’ten çocuk edebiyatına yeni eser: “Mavi Ev” yayımlandı

Burhan Baran’dan İskeçe’nin sel ve yangın risklerine ilişkin soru önergesi

Panathinaikos Ergin Ataman ile yollarını ayırdı