Anasayfa


03-06-2023
Dimitras: ‘Karalama kampanyası devam ediyor’
Yunanistan’ın önde gelen insan hakları savunucularından Helsinki İzleme Komitesi Yunanistan Direktörü Panayotis Dimitras’ın kişisel ve temsil ettiği STK’lara ait mal varlığına el konulduğu belirtildi.
3 Haziran 2023 Cumartesi

Yunanistan’ın önde gelen insan hakları savunucularından Helsinki İzleme Komitesi Yunanistan Direktörü Panayotis Dimitras’ın kişisel ve temsil ettiği STK’lara ait mal varlığına el konulduğu belirtildi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Kara Para Aklamayı Önleme Kurumunun hazırladığı raporda, Panayiotis Dimitras’ın cezai suçlara karıştığı iddia ediliyor.

Söz konusu haberlerde, Kara Para Aklamayı Önleme Kurumu başkanının gerçekleştirdiği soruşturma sonucunda hazırlanan raporun, Atina Asliye Hukuk Mahkemesi Savcısı Antonis Eleftheriadis’e iletildiği ileri sürülüyor.

Raporda, başkanı olduğu STK’lar aracılığıyla insan haklarına dektek için Avrupa ve diğer kuruluşlardan fonlar aldığı ileri sürülen Dimitras, bu fonların bir bölümünü amaçlarının dışında kullanmakla suçlanıyor.

DİMİTRAS’TAN AÇIKLAMA
Irkçılık, homofobi gibi konularda yargıçlar, savcılar, gazeteciler ve tanınmış kişilere karşı açtığı davalarla tanınan Helsinki İzleme Komitesi Yunanistan Direktörü Dimitras, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kendisine yönelik karalama kampanyasının devam ettiğine dikkat çekti.

Kara Para Aklamayı Önleme Kurumunun hazırladığı raporlar ışığında mal varlığına el konulduğu yönünde medyada yer alan haberlere değinen Dimitras, böyle bir durumdan haberdar olmadığını belirtti.

İnsan haklarını desteklemek için başka amaçlara tahsis edildiği iddia edilen fonlara da değinen Dimitras, böyle bir fonun mevcut olmadığını söyledi. Finanse edilen tek programın nefret söylemiyle mücadeleyle ilgili olduğunu belirten Dimitras, finansmanı sağlayan kurumun da Avrupa Komisyonu olduğunu sözlerine ekledi.

Dimitras son gelişmeleri, hem Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri hem de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Özel Raportörü tarafından defalarca kınanan karalama kampanyasının bir devamı olarak nitelendirdi.

Dimitras, “Daha önce de belirttiğim gibi bu kovuşturmalar, geri itmelerle ilgili şikayetlerimizin ardından bir misilleme ürünüdür.” ifadelerini kullandı.

STK’LARDAN DİMİTRAS’A DESTEK
Bu arada, İlticaya Erişim Kampanyasını oluşturan örgütler, insan hakları savunucusu Dimitras’a desteklerini açıkladılar. Örgütler, Dimitras’a yönelik intikam alma amaçlı kovuşturmalara da son verilmesi çağrısında bulundular.

Haberler


Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun