Anasayfa

21-11-2023
İTB, Strazburg'ta temaslarda bulunuyor
İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve avukat İlker Çavuşoğlu, İskeçe Türk Birliği ve "Bekirusta Davalar Grubu"ndaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının takibi için Strazburg'a gitti.
21 Kasım 2023 Salı

İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve avukat İlker Çavuşoğlu, İskeçe Türk Birliği ve "Bekirusta Davalar Grubu"ndaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının takibi için Strazburg'a gitti.

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, "#aihmkararlarıuygulansın", "#iskeçetürkbirliğiiçinadalet" etiketiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İskeçe Türk Birliği olarak, Yunanistan tarafından uygulanmayan Batı Trakya Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları için bir kez daha Strazburg'dayız.

Avrupa Konseyi'ne bağlı kurumlar ve Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Strazburg'daki daimi temsilcilikleriyle görüşmelerimiz oluyor.

Bu çerçevede İskeçe Türk Birliği ve "Bekirusta Davalar Grubu"ndaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmaması nedeniyle devam eden haksızlığın ve mağduriyetin sona ermesi talebiyle, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı öncesinde temaslarda bulunuyoruz.

Talebimiz ve beklentimiz; Yunanistan'ın uluslararası hukuka saygı göstererek, 15 yıldır uygulamadığı Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarını uygulaması, İskeçe Türk Birliği ve diğer Türk azınlık derneklerinin yasal statüsünü ve tüzel kişiliğini iade etmesi - tanıması, 1983 yılından bu yana süren haksızlığın, mağduriyetin ve adaletsizliğin sona erdirilmesidir."

Haberler


Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”