Anasayfa

21-11-2023
İTB, Strazburg'ta temaslarda bulunuyor
İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve avukat İlker Çavuşoğlu, İskeçe Türk Birliği ve "Bekirusta Davalar Grubu"ndaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının takibi için Strazburg'a gitti.
21 Kasım 2023 Salı

İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve avukat İlker Çavuşoğlu, İskeçe Türk Birliği ve "Bekirusta Davalar Grubu"ndaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının takibi için Strazburg'a gitti.

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, "#aihmkararlarıuygulansın", "#iskeçetürkbirliğiiçinadalet" etiketiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İskeçe Türk Birliği olarak, Yunanistan tarafından uygulanmayan Batı Trakya Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları için bir kez daha Strazburg'dayız.

Avrupa Konseyi'ne bağlı kurumlar ve Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Strazburg'daki daimi temsilcilikleriyle görüşmelerimiz oluyor.

Bu çerçevede İskeçe Türk Birliği ve "Bekirusta Davalar Grubu"ndaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmaması nedeniyle devam eden haksızlığın ve mağduriyetin sona ermesi talebiyle, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı öncesinde temaslarda bulunuyoruz.

Talebimiz ve beklentimiz; Yunanistan'ın uluslararası hukuka saygı göstererek, 15 yıldır uygulamadığı Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarını uygulaması, İskeçe Türk Birliği ve diğer Türk azınlık derneklerinin yasal statüsünü ve tüzel kişiliğini iade etmesi - tanıması, 1983 yılından bu yana süren haksızlığın, mağduriyetin ve adaletsizliğin sona erdirilmesidir."

Haberler


Yunanistan, AB’de en yüksek kamu borcuna sahip ülke oldu

ABTTF yeni yönetimini belirledi: Halit Habipoğlu güven tazeledi

Tarım ürünlerinin işlenmesi, pazarlanması ve geliştirilmesi için destek programı

Kozlukebir Belediyesinden su uyarısı: Bahçelere ve tarlalara şebeke suyu verilmeyecek

Yassıköy Belediyesinden mezarlıklara bahar temizliği

ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki