Anasayfa


29-04-2015
Rodop milletvekillerinden ‘debate cafe’ buluşması
Rodop ili milletvekilleri Ayhan Karayusuf, Mustafa Mustafa ve Evripidis Stilyanidis 25 Nisan Cumartesi günü “debate cafe” etkinliğinde Gümülcine’de gençlerle buluştu.
29 Nisan 2015 Çarşamba

Gençlik ve Ömür Boyu Eğitim Vakfı, Erasmus+ Programı Koordinasyon Birimi, Eurodesk Ağı ve Gümülcine Avrupa Bilgilendirme Merkezi Europe Direct tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Rodop milletvekilleri Gümülcineliler Kulübü’nde (Leshi Komotineon) üniversite öğrencisi ve lise öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir grupla biraraya geldi.

Rodop SİRİZA Partisi milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf ile Yeni Demokrasi Partisi milletvekili Evripidis Stilyanidis’in görüşlerini dinleyen gençler daha sonra milletvekillerine işsizlik, yeni kalkınma modeli, bölgenin iyileştirilmesi için eğitim, kültür ve sporun önemi ve bölgenin kültürlerarası özelliğinin avantajları ve dezavantajlarıyla ilgili sorular yöneltti.

Milletvekilleri gençlerin yönelttikleri sorulara cevap verirken, gençlerle yapılan bu ilk diyalogda tarımsal kalkınma, turizm, Trakya Dimokritios Üniversitesi, bölgenin doğal kaynaklarının değerlendirilmesi, azınlık eğitimi ve bölgenin tarihi alanlarının değerlendirilmesi gibi konular tartışıldı.

Haberler


Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’