Anasayfa

31-07-2024
İTB Koro Şefi, emekli öğretmen Fikri Şükrüoğlu vefat etti
Emekli öğretmen, İskeçe Türk Birliği Türk Sanat Müziği Koro Şefi Fikri Şükrüoğlu vefat etti. Şükrüoğlu, sağlık sorunları nedeniyle 28 Temmuz Pazar günü İskeçe Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Sağlık durumu kötüleşen Fikri Şükrüoğlu’nun bu sabah (31 Temmuz Çarşamba) hastanede hayata gözlerini yumduğu bildirildi. Şükrüoğlu, 79 yaşındaydı.
31 Temmuz 2024 Çarşamba

Emekli öğretmen, İskeçe Türk Birliği Türk Sanat Müziği Koro Şefi Fikri Şükrüoğlu vefat etti. Şükrüoğlu, sağlık sorunları nedeniyle 28 Temmuz Pazar günü İskeçe Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Sağlık durumu kötüleşen Fikri Şükrüoğlu’nun bu sabah (31 Temmuz Çarşamba) hastanede hayata gözlerini yumduğu bildirildi. Şükrüoğlu, 79 yaşındaydı.

1945 yılında İskeçe’de dünyaya gelen Fikri Şükrüoğlu, ilkokulu İskeçe Merkez Türk İlkokulunda tamamladıktan sonra Samsun Ladik Öğretmen Okulunu kazandı ve 1964 yılında buradan mezun oldu. Şükrüoğlu, Göynüklü Türk Azınlık İlkokulunda çok kısa bir süre görev yaptıktan sonra askerlik görevini yerine getirdi. Fikri Şükrüoğlu daha sonra Höyükköy Türk Azınlık İlkokulunda göreve başladı ve 40 yıl burada çalıştı.

Fikri Şükrüoğlu 1969 – 1973 yılları arasında İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulunda Kasadarlık görevinde bulundu. 2003 yılından bu yana ise İskeçe Türk Birliği Türk Sanat Müziği Koro Şefi ve koro üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca 2006 yılında İskeçeli Türkler tarafından yerel seçimlerde oluşturulan İskeçe Belediyesi’nde Eşitlik Listesinden aday oldu.

Fatma Şükrüoğlu ile evil olan Fikri Şükrüoğolu, Seçkin ve Cavit adında iki çocuk babasıydı. Şükrüoğlu, yarın (1 Ağustos Perşembe) İskeçe Arenmahalle Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrasında Arenmahalle mezarlığında toprağa verilecek.
GÜNDEM gazetesi olarak merhum Fikri öğretmenimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.


Haberler


Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı