Anasayfa

12-10-2024
BTAYTD tayinli müftü naiplerini kınadı
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), tayinli müftü naiplerinin İskeçe’de gerçekleştirdikleri provokasyonu kınadı.
12 Ekim 2024 Cumartesi

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), tayinli müftü naiplerinin İskeçe’de gerçekleştirdikleri provokasyonu kınadı.

BTAYTD tarafından bugün (12 Ekim Cumartesi) yayımlanan kınamada şu ifadelere yer verildi: “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın iradesini yok sayarak, İskeçe, Gümülcine ve Dimetoka tayinli müftü naiplerinin İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’ndeki provokasyon girişimlerini şiddetle kınıyoruz.

11 Ekim Cuma günü, Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Din İşleri Genel Sekreteri Yorgos Kalancis’in de katılımıyla gerçekleşen İskeçe Medresesi’nin açılış törenine katıldıktan sonra, Cuma namazının başladığı sırada İskeçe Çınar Camii’ne girmeye çalışan, tayinli müftü naipleri gördükleri tepki üzerine camiden uzaklaşmışlardır.

Bir türlü çözüme kavuşturulmayan Müftülük Meselesi hakkında Azınlık toplumunun tutumunun bilincinde olan bu şahısların hareketi iyi niyetten çok uzak bir durumdur.

Bu provokatif hareketi bir kez daha kınıyor, bu ve buna benzer hareketlerden, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın iradesini yok sayan girişimlerden uzak durulmasını beklediğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.”

Haberler


Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri

Ramazan’da Kur’an’la yenilenmek

Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi son sınıf öğrencilerinden iftar programı

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ‘Batı Trakya’daki toplu iftarlar bazı çevreleri rahatsız ediyor’

Atina’daki Türk ve Yunan iş insanları iftar programında buluştu

DMT Eyaleti Avrupa’nın su ve iklim ittifakına katıldı

Orta Doğu’dan Yunan vatandaşlarının ilk tahliye operasyonları tamamlandı

Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı