Anasayfa

28-11-2024
Yunan Çözümü Milletvekili Hitas’dan şaşırtan soru: ‘Trampa’yı sınır dışı etmeyi düşünüyor musunuz?’
İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, bir konferansta yaptığı konuşma nedeniyle Yunan Çözümü Partisi Milletvekili Konstandinos Hitas tarafından hedef gösterildi. Hitas, meclise sunduğu soru önergesinde, Müftü Trampa’nın Yunanistan vatandaşlığından çıkarılarak sınır dışı edilip edilmeyeceğini sordu.
28 Kasım 2024 Perşembe

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, bir konferansta yaptığı konuşma nedeniyle Yunan Çözümü Partisi Milletvekili Konstandinos Hitas tarafından hedef gösterildi. Hitas, meclise sunduğu soru önergesinde, Müftü Trampa’nın Yunanistan vatandaşlığından çıkarılarak sınır dışı edilip edilmeyeceğini sordu.

Hitas, Müftü Trampa’nın ekim ayında Edirne’de Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde katıldığı bir konferansta Yunanistan aleyhine propaganda yaptığını iddia etti. Hitas, “Trakya’da, sahte müftü Mustafa Trampa’nın öncülüğünde son derece tehlikeli ve Yunan karşıtı bir süreç gelişmektedir.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarına yönelik soru önergesinde, Müftü Trampa’nın Edirne’deki konferansta yaptığı konuşmadan bölümler aktaran Hitas, Türkiye’nin de bölgede ortak yönetim amaçladığını öne sürdü.

Hitas soru önergesinde, “Makam gaspından (antipoiisi archis) dolayı yargılanmayan ‘sözde müftüler’, medeni hukuk alanında da faaliyet göstermekte olup, bu faaliyetler Yunan makamları tarafından tanınmakta mıdır? Eğer bu faaliyetler tanınıyorsa, bu yasa dışı eylemler karşısında, özellikle de görünüşe göre bu kişilerin görev gaspı nedeniyle yargılanmaları yönünde bir niyetiniz olmadığı göz önünde bulundurulduğunda, ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusunu dile getirdi.

Hitas, Dışişleri ve Adalet Bakanlarına, “1955-1964 yılları arasında İstanbul’daki Yunanlıların sınır dışı edilmesi örneğini izleyerek, sözde müftü Sayın Mustafa Trampa’nın Yunan vatandaşlığını, belirgin Yunan karşıtı faaliyetlerinden dolayı iptal ederek sınır dışı etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu da yöneltti.


Haberler


Büyük Müsellim’deki geleneksel Hıdırellez etkinliği 4 Mayıs’ta

2024’te küresel savunma harcamalarında patlama

BTAYTD Kadınlar Kolundan Mustafçova Belediyesine ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencileri lagünleri yerinde inceledi

İskeçe’de kivi üreticilerine yapay zekâ eğitimi

Küçük işletmelere FPA kolaylığı geliyor

İspanya’da hayat normale dönüyor

Homburg Derneği, Türk-Alman Lale Festivali’ne katıldı

İspanya ve Portekiz’de milyonlarca kişiyi etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor

Duban ailesinin sünnet mevlidine yoğun katılım

Batı Trakya’dan Hayrettin İmam Efendi, Fenerbahçe U15 takımına davet edildi

Selanik’te Yunanistan ve Türkiye heyetleri arasında güven artırıcı önlemler görüşüldü