Anasayfa

08-01-2025
Altın şirketinin bağışını kabul eden Dedeağaç Hastanesi tepki çekti
Rodop ve Meriç bölgesinde altın madenciliği ve metalürjisine karşı uzun yıllardır devam eden mücadele yeniden gündemde. Altın Madenciliğine Karşı Rodop – Meriç İllerarası Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Dedeağaç Devlet Hastanesinin altın şirketinden bağış kabul etmesi eleştirildi.
8 Ocak 2025 Çarşamba

Rodop ve Meriç bölgesinde altın madenciliği ve metalürjisine karşı uzun yıllardır devam eden mücadele yeniden gündemde. Altın Madenciliğine Karşı Rodop – Meriç İllerarası Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Dedeağaç Devlet Hastanesinin altın şirketinden bağış kabul etmesi eleştirildi.

Komitenin 7 Ocak tarihli açıklamasında, altın madenciliğine karşı direnişin 20. yüzyılın sonlarında başladığı, kısa sürede vatandaşların yanı sıra bilimsel, kültürel, sendikal ve mesleki kuruluşlar, işçi sendikaları, siyasi partiler, ticaret odaları, belediyeler ve valiliklerin de katılımıyla büyük bir toplumsal harekete dönüştüğü hatırlatıldı. Söz konusu mücadelenin çevresel etkilerin yerel ekonomi için yıkıcı, halk sağlığı için ise son derece zararlı olacağı bilinciyle verildiği kaydedildi.

Son dönemde Eldorado Gold’un bölgedeki devlet hastanelerine bağış teklifleriyle gündeme geldiği belirtilen açıklamada, Gümülcine Devlet Hastanesi yönetiminin bu bağışı oybirliğiyle reddettiği, Dedeağaç Devlet Hastanesi yönetiminin ise altın arama şirketinin bağışını kabul ettiği bildirildi.

Gümülcine Devlet Hastanesinin duruşunun övgüyle karşılandığı açıklamada, Dedeağaç Devlet Hastanesinin bağışı iade etmesi gerektiği belirtidi.

Açıklamada, “Dedeağaç Devlet Hastanesi yönetim kurulunun, ahlaki değerler gereği altın şirketinin propaganda amacı taşıyan bağışını derhal iade etmesi gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca, Dedeağaç Devlet Hastanesi çalışanlarının sendikal birliklerine, bu bağışla ilgili görüşlerini kamuoyuyla paylaşmalarını öneriyoruz.” ifadeleri dikkat çekti.





Haberler


Rodop ili temsilcileri ile Başbakanlık Ofisi arasında toplantı

Koyunköy yakınlarındaki yangın korkuttu

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda kupa yarın sahibini bulacak

Yeni trafik kanunu yürürlüğe girdi

Bu yıl ısınma amaçlı mazotun daha ucuz olması bekleniyor

Türkiye finalde!

Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı

BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması

Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi

Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı

EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam