05-02-2025
Türkiye – Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi nisanda Ankara’da yapılacak
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin nisan ayında Ankara’da yapılacağını açıkladı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin nisan ayında Ankara’da yapılacağını açıkladı.
Bakan Fidan konuyla ilgili olarak "Sayın Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le Sayın Cumhurbaşkanımız nisan ayında bir araya gelecek. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplanacak Türkiye’de. Bu görüşmeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.
Geçen hafta Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile Doha’da görüştüğünü kaydeden Fidan, bu görüşmede nisanda yapılacak toplantının hazırlığını yaptıklarını ve atılacak adımların üzerinden geçtiklerini belirtti.
Bakan Fidan, Türkiye ve Yunanistan’ın "sorunların müzakere yoluyla çözülmesi konusunda emek harcanması ve sahici irade konulması konusunda hemfikir" olduğunu belirterek, bu konuda dışişleri bakanlarına verilmiş görevler olduğunu ve bu konuda çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.
Konuyla ilgili cumhurbaşkanlarını da düzenli aralıklarla bilgilendirdiklerini ve talimatlarını aldıklarını ifade eden Fidan, "Ama ifade ettiğim gibi Yunanistan’daki iç politik sistem biraz daha bize nazaran çok daha farklı hassasiyet arz edebiliyor." dedi.
FOTO: AA