Anasayfa

05-02-2025
Türkiye – Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi nisanda Ankara’da yapılacak
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin nisan ayında Ankara’da yapılacağını açıkladı.
5 Şubat 2025 Çarşamba

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin nisan ayında Ankara’da yapılacağını açıkladı.

Bakan Fidan konuyla ilgili olarak "Sayın Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le Sayın Cumhurbaşkanımız nisan ayında bir araya gelecek. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplanacak Türkiye’de. Bu görüşmeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Geçen hafta Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile Doha’da görüştüğünü kaydeden Fidan, bu görüşmede nisanda yapılacak toplantının hazırlığını yaptıklarını ve atılacak adımların üzerinden geçtiklerini belirtti.

Bakan Fidan, Türkiye ve Yunanistan’ın "sorunların müzakere yoluyla çözülmesi konusunda emek harcanması ve sahici irade konulması konusunda hemfikir" olduğunu belirterek, bu konuda dışişleri bakanlarına verilmiş görevler olduğunu ve bu konuda çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Konuyla ilgili cumhurbaşkanlarını da düzenli aralıklarla bilgilendirdiklerini ve talimatlarını aldıklarını ifade eden Fidan, "Ama ifade ettiğim gibi Yunanistan’daki iç politik sistem biraz daha bize nazaran çok daha farklı hassasiyet arz edebiliyor." dedi.

FOTO: AA

Haberler


Mustafa Şentop’tan, Yunanistan’ın Batı Trakya Türk azınlık eğitimiyle ilgili uygulamalarına tepki

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan eğitimdeki gelişmeler hakkında açıklama

Toplumsal Düzeni Ayakta Tutan Görünmez Bağlar

İskeçe’deki camilerde 15 Temmuz şehitleri için mevlid ve dua programı düzenlendi

Gümülcine–Dedeağaç karayolundaki sensör çalışması

Ebru sanatı Atina’da atölye çalışmasıyla tanıtıldı

AB Komisyonunun Hukukun Üstünlüğü Raporu’nda Bekir Usta Dava Grubu’na yer verildi

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden piyano resitali ve şan dinletisi

ABD, Yunanistan’a olası askeri ekipman satışını onayladı

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 31. yılında Gümülcine’de anılacak

SİRİZA’da istifa dalgası sürüyor

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet: ’Sekiz azınlık okulunun daha kapatılması kabul edilemez’