Anasayfa


04-05-2015
Atina’da ‘İslamofobi’ toplantısı
AGİT ve UNESCO tarafından hazırlanan ve Müslümanlara karşı ayrım ve hoşgörüsüzlükle mücadele için okullarda uygulanması önerilen metot ve yöntemleri içeren kitap başkent Atina'da tanıtıldı.
4 Mayıs 2015 Pazartesi

Atina Kapodistrias Üniversitesi tarafından kısa bir süre önce Yunanca olarak yayımlanan kitabın tanıtım toplantısına, AGİT Müslümanlara Karşı Ayrım ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Bölümü Temsilcisi Marouane Mohammed, Yunanistan İnsan Hakları Ulusal Komitesi Başkan Yardımcısı Elli Varhalama, Yunanistan Müslümanları Birliği Başkanı Naim Elghadour konuşmacı olarak katıldı.

Adalet Bakanlığı Şeffaflık ve İnsan Hakları Genel Sekreteri Kostis Papaioannu'nun yanısıra akademisyenlerin de izlediği tanıtım toplantısında, islamofobiyi destekleyen faktörler ve bunlara karşı eğitim yoluyla mücadele yolları anlatıldı.

AGİT temsilcisi Mohammed yaptığı konuşmada, Müslümanlara karşı olan hoşgörüsüzlüğün tüm Avrupa'da bir endişe kaynağı haline geldiğini belirterek, bu durumun kültürel ve siyasi ortamlara göre çok daha farklı boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekti.

AGİT ve UNESCO gibi uluslararası kurum ve kuruluşların Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlükle mücadele kapsamında metot ve yöntemleri içeren bir kitap hazırlamış olmasının, islamofobinin uluslararası alanda tanındığı anlamına geldiğini ifade eden Mohammed, "Kişiler ve toplumların sadece Müslüman oldukları için etkilenebilecekleri ve hedef haline gelebilecekleri bir gerçek olarak kabul edilmektedir. Şimdi, bu gerçeği değiştirmek için herkesin kendi çapında bir şeyler yapmasının zamanıdır." dedi.

Mohammed, Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlükle mücadelenin küçük yaşlardan itibaren başlamasının önemine vurgu yaparak, karşılıklı anlayış ve hoşgörünün, ideolojilerin ve algılamaların geliştiği küçük yaşlarda geliştirilebileceğini söyledi.

İlk kez, Avrupa Konseyi'nin desteğiyle 20011'de UNESCO ve AGİT tarafından hazırlanan kitap, islamofobiye karşı okullarda uygulanabilecek zengin strateji ve metotları içeriyor.

Haberler


Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı