Anasayfa

24-10-2026
Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a müftülük tepkisi
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Gümülcine ve İskeçe’ye yapılan müftü atamalarının Batı Trakya Türk Azınlığının iradesini ve din özgürlüğünü göz ardı ettiğini belirtti.
24 Ekim 2026 Cumartesi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bugün (24 Ekim Cumartesi) yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Gümülcine ve İskeçe’de müftü atamalarına tepki göstererek Batı Trakya Türk Azınlığının kendi seçtiği müftülerin tanınması çağrısında bulundu.

Bakanlığın açıklamasında, Yunanistan’ın söz konusu atamalarla Batı Trakya Türk Azınlığının Lozan Barış Antlaşması ve uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerini göz ardı etmeyi sürdürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, müftülük kurumunun Batı Trakya Türk Azınlığının dini, toplumsal ve kültürel kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulandı.

Yunanistan’ın azınlığın kendi seçtiği müftüleri tanımamakta ısrar ettiği belirtilen açıklamada, bu tutumun azınlığın iradesini ve din özgürlüğünü göz ardı ettiği kaydedildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan makamlarını Batı Trakya Türk Azınlığının seçtiği müftüleri tanımaya ve atanmış müftüleri dayatma girişimlerinden vazgeçmeye çağırdı.


Haberler


Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a müftülük tepkisi

Maronya - Şapçı Belediyesinden altın madenciliğine karşı karar

BTTADK’dan müftü atamalarına tepki: “Çözüm yerine dayatma sürüyor”

Yunanistan’ı sarsan Pizza skandalı

İngiltere’den vatandaşlarına 72 saatlik acil durum hazırlığı çağrısı

Şike soruşturmasında iki muhbirden kritik ipuçları

Müftü atamalarına ABTTF’den tepki

Yunanistan’dan BM’ye Türkiye-Libya mutabakatının geçersizliğine ilişkin mektup

Hüseyin Zeybek’ten yurt dışında çalışan işçiler için vergi düzenlemesi çağrısı

Celal Bayar Lisesi öğrencisi Sema Nur’dan SAT sınavında büyük başarı

Özgür Ferhat, Rodoplu pamuk üreticilerinin zararlarını Meclise taşıdı

Patrik Vartholomeos’un 35. yılına özel ayin