Anasayfa

18-03-2017
"Azınlık okulunda öğretmenlik yapmayı bekliyoruz"
Selanik Aristotelio Üniversitesi'ndeki Azınlık Eğitimi Bölümü mezunlarından Ceylan Koca, adı geçen bölümün resmileşmiş olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.
18 Mart 2017 Cumartesi

"Beklentilerimizin ve emeklerimizin nihayet yer tuttuğunu hissediyoruz" diyen Ceylan Koca, azınlık okuluna öğretmen olarak tayin edilecek günü sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekledi.

"BİZ BÖLÜMÜN İLK MEZUNLARIYIZ"

Bölümün resmileşmesindeki gecikmeyi eleştiren Ceylan Koca, 2011 yılında açılan bölümün ilk öğrencilerinden biri.

GÜNDEM'in sorularını yanıtlayan Koca, "İlk yıl, yani 2011'de Azınlık Eğitimi Bölümü'ne 12 azınlık mensubu öğrenci girmiştik. Daha ilk sene Türkçe dersler vardı. Yani biz bölüm resmileşmemiş olsa da çok sayıda Türkçe ders aldık. Türkiye'den Çanakkale Üniversitesi'nden hocalarımız vardı. Tabii ki bölümün Yunanca derslerini de aldık. Biz, bölüme ilk girenler 2015'te mezun olduk. Şimdi aldığımız diplomayla azınlık okullarında görev yapabileceğimiz gibi, devlet okullarında da görev yapabiliriz. Ben geçen sene azınlık okullarına tayin olabilmek için başvurumu yaptım. Fakat beni son sıraya attılar. Önceliğin SÖPA mezunlarında olacağını söylediler. Aslında üniversitedeyken bizden de bir oranın tanınacağını söylemişlerdi. Örneğin 10 öğretmen alınacaksa 7'sinin SÖPA mezunlarından, 3'ünün de bizim mezunlardan olacağını söylemişlerdi. Biz de bu sözün tutulmasını bekliyoruz. Ben başvurumu yaptım. Sabırsızlıkla azınlık okulunda görevlendirilmeyi ve öğretmenlik yapmayı bekliyorum." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEN BİR ÜNİVERSİTE İLE İŞBİLİÄžİ YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Dört yıl boyunca eğitim gördükleri fakültede iyi bir eğitim aldıklarını anlatan genç öğretmen Ceylan Koca, "Üniversitede olduğumuz süre içinde bölümümüzün resmileşmesini bekledik. Bunun için de uğraştık. Ancak bölüm açıldı ve bunu izleyen yıllarda farklı bir anlayış hakim oldu. 2011'de açılmasına rağmen, altı yıl sonra resmileşti. Bu altı yılın kayıp zaman olduğuna inanıyoruz. Biz okulda iyi bir eğitim aldığımıza inanıyoruz. Kendimizi Türkçe öğretmenliği yapacak donanımda görüyoruz. Türkiye'den öğretim üyelerinin gelmesi elbette ki çok önemli. Bölümde Türkçe dili ve Türkçe edebiyatı öğretilecek. Bu nedenle Türkiye'den bir üniversiteyle işbirliğine gidilmesi çok önemli ve bence şart." dedi.

"DAHA İYİ EÄžİTİM KADROLARINA İHTİYAÇ VAR"

Azınlık okullarının kapatılmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Ceylan Koca, "Gençler olarak ve özellikle de genç öğretmenler olarak azınlık okullarının kapatılması bizleri üzüyor. Tabii ki bu okulların kapatılmasına karşıyız. Tabii velilerin çocuklarını azınlık okullarına göndermesi, yani azınlık okullarını tercih etmeleri de gerekiyor. Bunun için de azınlık okullarındaki öğretmenlerin daha iyi kalitede olması ve buradaki eğitimin daha iyi olması gerekiyor. Sadece Türkçe öğretmenlerinin değil, Yunanca öğretmenlerinin de iyileştirilmesi gerekiyor. Bunun için de sanırım tüm eğitim kadrolarına görev düşüyor." ifadelerini kullandı.

Haberler


SİRİZA’nın yeni başkanı Sokratis Famellos oldu

Milletvekili Zeybek, Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinin yeni bina talebini meclise taşıdı

Millet gazetesine açılan tazminat davası ertelendi

SİRİZA Partisi yeni başkanını seçiyor

‘Olimpik İşbirliği 24’ tatbikatı İskeçe’de yapıldı

Nafplion’daki tarihi Türk hamamı restore edilecek

İstanbul’da Uraloğlu – Stilyanidis görüşmesi

BTAYTD Kadınlar Kolundan Demircik köyünde etkinlik

Dünya bu kararı konuşuyor: Hangi ülkeler Netanyahu’yu tutuklayacak?

Hakan Fidan: ‘Batı Trakya Türk Azınlığın sorunlarının çözümünün takipçisi olacağız’

Celal Bayar Azınlık Lisesinde ’Öğrenci Pazarı’na yoğun ilgi

Macaristan Başbakanı, Netanyahu hakkındaki tutuklama emrini tanımayacağını açıkladı