Anasayfa


18-03-2017
“Azınlık okulunda öğretmenlik yapmayı bekliyoruz”
Selanik Aristotelio Üniversitesi’ndeki Azınlık Eğitimi Bölümü mezunlarından Ceylan Koca, adı geçen bölümün resmileşmiş olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.
18 Mart 2017 Cumartesi

“Beklentilerimizin ve emeklerimizin nihayet yer tuttuğunu hissediyoruz” diyen Ceylan Koca, azınlık okuluna öğretmen olarak tayin edilecek günü sabırsızlıkla beklediğini sözlerine ekledi.

“BİZ BÖLÜMÜN İLK MEZUNLARIYIZ”

Bölümün resmileşmesindeki gecikmeyi eleştiren Ceylan Koca, 2011 yılında açılan bölümün ilk öğrencilerinden biri.

GÜNDEM’in sorularını yanıtlayan Koca, “İlk yıl, yani 2011’de Azınlık Eğitimi Bölümü’ne 12 azınlık mensubu öğrenci girmiştik. Daha ilk sene Türkçe dersler vardı. Yani biz bölüm resmileşmemiş olsa da çok sayıda Türkçe ders aldık. Türkiye’den Çanakkale Üniversitesi’nden hocalarımız vardı. Tabii ki bölümün Yunanca derslerini de aldık. Biz, bölüme ilk girenler 2015’te mezun olduk. Şimdi aldığımız diplomayla azınlık okullarında görev yapabileceğimiz gibi, devlet okullarında da görev yapabiliriz. Ben geçen sene azınlık okullarına tayin olabilmek için başvurumu yaptım. Fakat beni son sıraya attılar. Önceliğin SÖPA mezunlarında olacağını söylediler. Aslında üniversitedeyken bizden de bir oranın tanınacağını söylemişlerdi. Örneğin 10 öğretmen alınacaksa 7’sinin SÖPA mezunlarından, 3’ünün de bizim mezunlardan olacağını söylemişlerdi. Biz de bu sözün tutulmasını bekliyoruz. Ben başvurumu yaptım. Sabırsızlıkla azınlık okulunda görevlendirilmeyi ve öğretmenlik yapmayı bekliyorum.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DEN BİR ÜNİVERSİTE İLE İŞBİLİĞİ YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Dört yıl boyunca eğitim gördükleri fakültede iyi bir eğitim aldıklarını anlatan genç öğretmen Ceylan Koca, “Üniversitede olduğumuz süre içinde bölümümüzün resmileşmesini bekledik. Bunun için de uğraştık. Ancak bölüm açıldı ve bunu izleyen yıllarda farklı bir anlayış hakim oldu. 2011’de açılmasına rağmen, altı yıl sonra resmileşti. Bu altı yılın kayıp zaman olduğuna inanıyoruz. Biz okulda iyi bir eğitim aldığımıza inanıyoruz. Kendimizi Türkçe öğretmenliği yapacak donanımda görüyoruz. Türkiye’den öğretim üyelerinin gelmesi elbette ki çok önemli. Bölümde Türkçe dili ve Türkçe edebiyatı öğretilecek. Bu nedenle Türkiye’den bir üniversiteyle işbirliğine gidilmesi çok önemli ve bence şart.” dedi.

“DAHA İYİ EĞİTİM KADROLARINA İHTİYAÇ VAR”

Azınlık okullarının kapatılmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Ceylan Koca, “Gençler olarak ve özellikle de genç öğretmenler olarak azınlık okullarının kapatılması bizleri üzüyor. Tabii ki bu okulların kapatılmasına karşıyız. Tabii velilerin çocuklarını azınlık okullarına göndermesi, yani azınlık okullarını tercih etmeleri de gerekiyor. Bunun için de azınlık okullarındaki öğretmenlerin daha iyi kalitede olması ve buradaki eğitimin daha iyi olması gerekiyor. Sadece Türkçe öğretmenlerinin değil, Yunanca öğretmenlerinin de iyileştirilmesi gerekiyor. Bunun için de sanırım tüm eğitim kadrolarına görev düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor