Anasayfa


13-04-2017
Eğitim Bakanı’ndan Türkçe – Yunanca azınlık anaokulları açılmasını istediler
Rodop – Evros ve İskeçe illeri SÖPA Mezunu Öğretmen Dernekleri, Batı Trakya’da iki dilli azınlık anaokulları açılmasını istedi.
13 Nisan 2017 Perşembe

İskeçe ili SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği ile Rodop – Evros illeri SÖPA Mezunu Öğretmenler Dermeği, Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu’na mektup göndererek iki dilli azınlık anaokulları açılmasını talep etti.

Batı Trakya’daki azınlık ilkokullarının Türkçe müfredat programında görev yapan öğretmen dernekleri, Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu’na hitaben 6 Nisan 2017 tarihinde bir yazı göndererek, azınlık üyelerine yönelik olarak Batı Trakya’da Türkçe ve Yunanca eğitim yapılacak iki dilli anaokullarının açılmasını istediler.

İki öğretmen derneği tarafından eğitim bakanının yanısıra bölge milletvekilleri ile azınlık eğitiminden sorumlu yetkililere de gönderilen yazıda, azınlık ilkokullarındaki eğitimin, Lozan Antlaşması uyarınca Türkçe ve Yunanca olmak üzere iki dilli olduğunu hatırlatarak, bu nedenle, zorunlu eğitime dahil edilmiş olan anaokulu eğitiminin de azınlık çocukları için iki dilli olması gerektiği vurgulandı.

Dernekler olarak hiçbir zaman, Yunanca müfredatı öğretmen derneklerinin iddia ettiği ve tepki gösterdiği şekilde, azınlık köylerindeki anaokullarının tek dilli olmasını savunmadıklarını, aksine azınlık çocukları anaokulundan sonra azınlık ilkokullarına devam ettiklerinden ötütü, tüm mensupların her zaman iki dilli anaokulu talep ettiklerini hatırlattılar.

“ULAŞILMASI ZOR” OKULLAR KONUSU
İki dernek başkanı Salih Ahmet ve Nurettin Kıyıcı imzasıyla bakana ve diğer yetkililere gönderilen yazıda, daha önceki yıllarda köylerin yol durumları nedeniyle, “ulaşılması zor” kategorisinde yer alan İskeçe, Rodop ve Evros illerindeki tüm azınlık ilkılullarının günümüz koşullarında artık bu kapsamdan çıkarılması gerektiğini, zira bu durumun “çift bonuz” uygulaması nedeniyle, öğretmenler arasında hakızlığa neden olduğunu kaydettiler.

“TÜRKÇE MÜFREDATI PROGRAM DANIŞMANI ATAMA YÖNTEMİ DEĞİŞMELİ”
SÖPA mezunu öğretmen dernekleri bakana gönderdikleri yazıda, azınlık okulları için “Türkçe Müfredatı Program Danışmanı” atama yöntemine adil olmadığı için karşı olduklarını dile getirerek, bu yöntemin mutlaka değişmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret