Anasayfa


04-05-2017
Türkiyeli akademisyenlerden Batı Trakya ziyareti
İstanbul'da gerçekleştirilen "Balkanlar'da Türk Kültürü: Batı Trakya" konulu uluslararası sempozyuma katılan akademisyenler sempozyum sonrasında Batı Trakya'yı ziyaret etti. Heyete, Batı Trakya ziyareti boyunca BAKEŞ yöneticileri eşlik etti.
4 Mayıs 2017 Perşembe



Batı Trakya sempozyuma katılan akademisyen ve konuşmacılar, 28 Nisan Cuma günü Kipi gümrük kapısından Yunanistan’a giriş yaptı. İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cezmi Eraslan başkanlığındaki heyetin ilk durağı Meriç iline bağlı Ruşenler köyü yakınlarında bulunan tarihi Seyyid Ali Sultan Dergahı oldu. Ekip daha sonra Gümülcine’ye geldi.

Türkiye’de yapılan Batı Trakya Sempozyumu’na katılan konuşmacılardan oluşan heyet, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın verdiği akşam yemeğine katıldı. Dinkler Hanımeli Derneği Müzik Grubu da burada küçük bir konser verdi.

Konuk heyet 29 Nisan Cumartesi günü ise Gümülcine ve İskeçe’de ziyaretlerde bulundu.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret eden heyet, müftülük sorunu hakkında bilgi aldı. Akademisyenlerden oluşan grup, Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni de ziyaret etti. Heyet burada GTGB yöneticileri tarafından karşılandı. El sanatları sergisi ve halk oyunları gösterisi ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Türkiyeli konukları, DEB Partisi genel merkezinde Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş ve parti yöneticileri karşıladı. Ali Çavuş, heyete DEB Partisi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yaka yolu üzerinden İskeçe’ye geçen Türkiyeli akademisyenlerin ilk durağı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete oldu. Heyet, burada azınlık sorunları ve müftülük konusu hakkında bilgi aldı.

İskeçe Türk Birliği’nde Başkan Ozan Ahmetoğlu ve birlik yöneticileri tarafından karşılanan akademisyenler, İTB’nin faaliyetleri ve 30 yılı aşkın süredir devam eden hukuk mücadelesi hakkında bilgi edindi.
Akademisyenlerden oluşan grup Dolaphan köyündeki Mustafçova Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Belediye Bşkanı Cemil Kabza ile görüştü. Konuklar daha sonra Mustafaçova köyüne geçti.

İstanbul’da yapılan sempozyuma katılanlardan oluşan grup, son olarak İskeçe’ye bağlı Kırköy’ü ziyaret ederek, Kırköy Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen Kültür Gecesi’ne katıldı. Etkinlik, katılımcılardan tam puan aldı.

Batı Trakya’yı ziyaret eden heyette, Batı Trakyalı olan İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Nilüfer Erdem ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Halim Çavuşoğlu da yer aldı.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı