Anasayfa


16-11-2017
Frangudaki ekibinden Yüksek Tahsilliler Derneği’ne ziyaret...
Batı Trakya’daki azınlık çocuklarına yönelik olarak 1997 yılından bu yana uygulanan “Müslüman Çocukların Eğitimi” programının sorumluları Atina Kapodistriako Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Anna Frangudaki, Thalia Dragona ve Nelli Askuni, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) ziyaret ederek dernek yönetimiyle görüştü.
16 Kasım 2017 Perşembe

Konuyla ilgili olarak BTAYTD’nden yapılan açıklamada program sorumlularının “Frangudaki Programı” olarak bilinen proje hakkında ayrıntılı bilgi verdiği belirtildi. Frangudaki ve ekibi, program çerçevesinde azınlık mensubu Anaokul, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine, ayrıca yetişkinlere ve velilere yönelik yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgi verdikleri kaydedildi. Frangudaki ve Dragona, azınlık ilkokullarına yönelik olarak Türkçe – Yunanca sözlük hazırladıklarını ancak bunun Eğitim Bakanlığı tarafından onay çıkmadığı bilgisini verdikleri kaydedildi. Frangudaki ve Dragona’nın program kapsamında bundan sonra hayata geçirilmesi düşünülen çalışmalar hakkında bilgi verdiği dile getirildi.

BTAYTD’nde yapılan görüşmede dernek yöneticilerinin azınlık ilkokullarında kullanılan Yunanca ders kitaplarından duyulan memnuniyetsizliği ifade ettikleri hatırlatıldı. Derneğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Dernek olarak bu zamana kadar olan çalışmalardan dolayı programa güven duyulmadığı açıkça ifade edilmiştir. Ayrıca okullarda Yunanca ve Türkçe’nin eşit şekilde desteklenmesi gerektiği herkesin kabul ettiği bir durumdur. Bu çerçevede derneğimiz yöneticileri ile mevcut olan program dahilinde çözümlenmesi gereken sorunlar konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştur.”

Görüşmede “Müslüman Çocukların Eğitimi” programı sorumlularının dernekle birlikte konuya çözüm yolları bulmaya ve işbirliği içerisinde çalışmaya gönüllü olduklarını söyledikleri belirtildi.


Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret