Anasayfa


11-12-2017
“DEB Partisi’ne yapılan saldırı ve Dr. Sadık Ahmet’in aracının çalınması iki yıl geçmesine rağmen aydınlatılmamıştır”
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, partinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet’in hayatını kaybettiği aracın ve parti genel merkezinin saldırıya uğramasının yıldönümünde bir açıklama yayınladı.
11 Aralık 2017 Pazartesi

Kendilerine “Trakya’nın Bekçileri” adını veren örgütün saldırısının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen sözkonusu saldırının aydınlatılmadığını belirten DEB Partisi, saldırının aydınlatılması ve aracın bulunması talebini yineledi.

DEB Partisi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Merkezi’nin saldırıya uğrayıp, partimizin kurucusu merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in hayatını kaybettiği aracın alınmasının üzerinden iki yıl geçti. Hatırlanacağı üzere 8 Aralık 2015 tarihinde kendilerine “Trakya’nın Bekçileri” adını veren örgüt mensupları tarafından DEB Partisi Genel Merkezi saldırıya uğramış, binaya maddi zarar verimiş ve parti genel merkezimizde hazırladığımız “Dr. Sadık Ahmet Köşesi”nden kendisine ait olan araç çalınmıştır. Bu menfur ve ırkçı saldırının üzerinden iki yıl geçmiştir. İki yıllık süre içinde bu çirkin saldırının aydınlatılması ve partimizin kurucusu Dr. Sadık Ahmet’in şüpheli bir kazada hayatını kaybettiği, son nefesini verdiği aracın bulunması için parti olarak hukuki girişimlerde bulunmamıza rağmen bugüne kadar menfur saldırı aydınlatılamadığı gibi, çalınan araç da bulunmamıştır.

Bunun aksine DEB Partisi ve parti yöneticileri son yıllarda sürekli bir şekilde hedef haline getirilmekte ve Batı Trakya Türk Azınlığı ırkçı saldırılara uğramaktadır.
Parti genel merkezimize yapılan menfur saldırının ikinci yıldönümünde, antidemokratik ve ırkçı saldırıyı bir kez daha kınıyoruz. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın vicdanını yaralayan ve halkımızın zihninde ciddi soru işaretleri yaratan 8 Aralık 2015 saldırısının bir ay önce aydınlatılmasını ve merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in aracının bulunarak teslim edilmesini beklediğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.”

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor