Anasayfa


10-10-2018
Yunanistan yasa dışı girişler konusunda Türkiye’yi suçluyor
Türkiye’den Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a yasa dışı girişlerdeki artışa, Türk tarafının sınırları iyi korumamasının neden olduğu ileri sürüldü.
10 Ekim 2018 Çarşamba

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan, sınırların daha iyi korunması için Avrupa Birliği ve Türkiye nezdinde girişimlerde bulundu.

Kathimerini gazetesi, Vatandaşı Koruma Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerin, “Evros’ta sınırda çok baskı var. Aynı zamanda Yunan yetkililerin yerel düzeydeki mübadil Türk yetkililerle doğrudan iletişi kesilmiş durumda; bu da sorunu daha da kötüleştiriyor.” dediklerini yazdı.

Gazete ayrıca, Türkiye’nin sınırları daha iyi koruması için Atina’nın gerek AB, gerekse Ankara nezdinde girişimlerde bulunduğunu ileri sürdü.

Gazetenin haberine göre, konuyu Türk yetkililerle görüşmek üzere bir AB temsilcisi Ankara’ya gitti.

Gazete, kaçak geçişlerdeki artışın polis tarafından yapılan tutuklamalarla da kanıtlandığını söyledi. Kathimerini’ye göre polis bu yıl Ocak – Ağustos ayları arasında Yunanistan’a kaçak geçiş yapan 1.010 kişiyi yakaladı. Gazete, Eylül ayında 180, Ekim ayının ilk haftasında da 30 kişinin insan tacirliği suçlamasıyla tutuklandığını yazdı.

Gazete, polis kaynaklarının kaçak geçişlerle ilgili Bulgar, Makedon ve Arnavut suç örgütlerinin faaliyette olduklarını söylediğini belirtti.

Göç Bakanı Dimitris Viças’ın geçen hafta meclise verdiği bilgiye göre, 2016 yılında Meriç’ten 3.300, 2017 yılında 5.500 ve 2018 yılında bugüne kadar 12 bin kişi yasa dışı yollarla Yunanistan’a giriş yaptı.


Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor