Anasayfa

11-10-2018
Girit’te üçlü zirve
Başbakan Aleksis Çipras, Mısır ile Akdeniz’de Münhasır Ekonomik Bölge sınırlarının en kısa sürede belirlenmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.
11 Ekim 2018 Perşembe

Çipras, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi ve Kıbrıslı lider Nikos Anastasiadis ile beraberindeki heyetler Girit Adası’nda 6’ncısı düzenlenen üçlü zirvede bir araya geldi.

Zirve sonrası basın toplantısında konuşan Çipras, enerji meselesinin toplantının en önemli gündemi olduğuna işaret etti, Girit’in bir enerji kavşağı haline geleceğini belirtti.

Başbakan Çipras, Mısır’ın Filistin ve Libya sorunlarında olduğu gibi Akdeniz ve Orta Doğu’daki dengenin sağlanması için önemli bir ülke olduğunu dile getirerek, terörle mücadele ve göçmen akınlarının durdurulmasının Mısır olmadan gerçekleştirilemeyeceğini ifade etti.

Mısır ile ülkesi arasında Akdeniz’de Münhasır Ekonomik Bölge sınırının belirlenmesi konusunun Sisi ile ikili toplantıda ele alındığını anlatan Çipras, "En kısa süre içinde teknik zorlukları aşma yollarını bulmak konusunda anlaşmaya vardık." dedi.

Çipras, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin görüşmelerin başlamasını desteklediklerini, sonuçsuz kalan Crans-Montana’daki toplantıya kaldığı yerden devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Sisi ise üç ülkenin arasındaki işbirliğinin, din adına yayılmaya çalışan aşırıcılık ve terör unsurlarına karşı bir kale teşkil ettiğini ifade etti.

Libya’nın bir terör yuvası haline gelmesine izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Sisi, "Libya’da dış müdahalelere karşıyız. Mevcut yönetim ile uluslararası kararlar çerçevesinde diyaloğun devam etmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.


Haberler


Mustafçova Eski Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’in annesi vefat etti

Zeybek’ten İskeçe’de hava kirliliği için acil önlem çağrısı

DEB Partisi’nden müftülük meselesine dikkat çeken video

Akaryakıt destekleri 15 Kasım’a kadar uzatıldı

Atina’daki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda dostluk ve iş birliği mesajı

Bir haftada 4 yeni Batı Nil virüsü vakası

Yeni yağışlı hava dalgası geliyor

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Araç sahiplerine elektronik denetim ve ceza uygulaması

6. Balkan Düşünce Kuruluşları Toplantısı Bulgaristan’da yapılıyor

İsrail Büyükelçiliği bağış için İskeçe’deki bir okulu seçti

Batı Trakyalı Serhat Devecioğlu, İş Yatırım’ın yeni genel müdürü oluyor