Anasayfa

24-10-2018
Moria mülteci kampında insanlık dışı muamele
Midilli Adası’nda bulunan Moria Mülteci Kampı’ndaki skandal görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekmeye devam ediyor.
24 Ekim 2018 Çarşamba

Kampta yaşayan bir kişi tarafından çekilen ve İtalyan televizyonunda yayınlanan videoda mültecilerin kafesler içerisine tıkıldığı ve insanlık dışı muameleye maruz kaldığı görülüyor. Ülkede ve dünyadaki insan hakları kuruluşları bu görüntüler karşısında harekete geçerek olayı kınadı ve faillerin cezalandırılarak bu tür olayların tekrarlanmaması için gereken önlemlerin alınmasını istedi.

YAŞLI KADINA KÜFÜRLER YAÄžDIRDI

Moria Mülteci Kampı’nda yaşanan insanlık dışı son muamelede, bir polis memurunun yaşlı mülteci kadına küfür ve hakaret dolu sözler sarf ettiği görülüyor.

Yaşlı kadının ise yanındaki diğer yaşlı kadınla birlikte korkmuş halde polisin yanından uzaklaştığı görülüyor.

Polisin elindeki sopa ile olaya tepki gösteren bir genç mülteciye de bağırarak tartaklaması dikkat çekiyor.
Yaşlı kadına hakaret ve küfürler yağdıran polis memurunun açığa alındığı, olaya şahit olan diğer polisler için de soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Moria kampında yaşanan olayın videosu:


Haberler


Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı