Anasayfa


13-04-2019
Gümülcine tayinli vakıf idare heyetinin görev süresi uzatıldı
Gümülcine’deki tayinli vakıf idare heyetinin görev süresi uzatıldı. Karar, Makedonya – Trakya İdari Genel Sekreterliği Koordinatörü İoannis Savvas’ın imzasıyla yayınlandı.
13 Nisan 2019 Cumartesi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, vakıf idare heyetlerini özgürce seçme hakkının azınlığa iade edilmesini istedi.

Habipoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “1923 Lozan Barış Antlaşması ile Batı Trakya Türk toplumuna giderlerini kendisi karşılamak üzere kendi vakıflarını kurma, yönetme ve denetleme hakkı verilmiştir. Ancak Yunanistan’da 1967’de yönetimi devralan ve 1974’e kadar iktidarda kalan askeri cunta, Gümülcine ve İskeçe Vakıflar İdare Heyetlerini azletmiş, yerlerine kendi belirlediği kişileri atamıştır. 1967 yılından beri sahip olduğu vakıfların yönetiminde söz hakkına sahip olmayan Batı Trakya Türk toplumunun tüm itirazlarına ve karşı çıkmasına rağmen Yunan meclisinde 2008 yılında kabul edilen yasa çözüm üretmek yerine mevcut sorunu daha da karmaşık hale getirmiştir. Yeni yasa, vakıf mallarının satışı ve yerel yönetimlere devrinin de önünü açmıştır. Batı Trakya Türk toplumu olarak sahip olduğumuz dini özerklik çerçevesinde Yunan hükümetini vakıflarımızın idare heyetlerini özgürce seçme hakkımızı iade etmeye çağırıyor, vakıf mallarında süregiden giden talana ivedilikle son verilmesini talep ediyoruz.”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler