Anasayfa

27-12-2019
"Erdoğan ateşle oynuyor"
Dışişleri Bakan Vekili Miltiadis Varviçiotis yaptığı açıklamada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'açıkça ateşle oynadığını' iddia etti.
27 Aralık 2019 Cuma

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "talep gelirse Libya'ya asker göndeririz" açıklamaları Yunanistan'da büyük yankı buldu.

Dışişleri Bakanı Vekili Miltiadis Varviçiotis radyo SKAİ 100,3'e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Erdoğan açıkça ateşle oynuyor ve bu sadece Yunanistan'dan değil, uluslararası sistemin tüm 'oyuncularından' büyük tepkilere neden oluyor. 'Yeni - Osmanlı yayılmacılığı' dünyanın her bir yanından enine boyuna mahkum edilmektedir. Bu eylemler 'tecrit edilmişliği' gösteriyor. Başarılı olduklarını görmüyorum. Ancak Yunanistan uyanık davranıyor. Rehavete kapılmıyor. Konuyu uluslararası boyuta taşıyarak, kınamak ve bölgedeki güvenliği korumak için gereken diplomatik hamleleri yapmaya özen gösteriyoruz."

Haberler


Öğrenciler ve memurlar anayasa değişikliğini protesto etti

İsrail’den satın alınacak ’Aşil Kalkanı’ hakkında kaynak kodu tartışmaları sürüyor

Rodop ve Meriç’te yaşlıları hedef alan 7 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı

Gökçeler kermesine yoğun ilgi

Avrupa Parlamentosu Latinopulu kararı: Dokunulmazlığı kaldırıldı

Yunanistan’da demografik alarm: 100 doğuma 184 ölüm

Bluefarm’a 2,9 milyon euroluk ilave yatırım

Hayvan hastalıklarına karşı mobil dezenfeksiyon noktaları yeniden devrede

BTAYTD Kadınlar Kolundan Çanakkale ve Gökçeada gezisi

Kasidiaris cezaevinden çıktı, siyasette yeni tartışma başladı

ABTTF’den tepki: Türk azınlık okulu kapatılırken devlet okulu büyütülüyor

Çipras’tan “NAZA” yönetmenlerine destek