Anasayfa

21-01-2020
Varufakis'ten Miçotakis’e eleştiri: "Erdoğan’ın elini güçlendirdi"
MeRa25 partisi lideri ve eski ekonomi makanı Yanis Varufakis, Libya’da darbeci Hafter’e destek veren Yunanistan’ın, son yılların en büyük diplomatik fiyaskosuna imza attığını söyledi.
21 Ocak 2020 Salı

Miçotakis hükümetini suçlayan Varufakis, Yunanistan’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirdiğini savundu.

"SON YILLARIN EN BÜYÜK DİPLOMATİK FİYASKOSU"

MeRa25 partisi lideri Varufakis, Brexit sonuçlarını ele alan tasarıyı değerlendirirken, Yunanistan'ın Libya sorununa karışmakla ve yanlış tarafı (Hafter) tutmakla, son yılların en büyük diplomatik fiyaskosuna imza attığını belirtti.

’’HAFTER’E KARACİÇ BENZETMESİ’’

Darbeci Hafter’i, "Savaş Ağası" olarak nitelendiren Varufakis, "Hafter’i kucaklarken, 1990’larda (Bosna Savaşı sırasında) Karaciç’e (savaş suçlusu ve 'Sırp Kasabı' lakaplı) sarılıp hem ülkenin imajına hem de coğrafi stratejik konumumuza zarar veren aşırı milliyetçileri hatırlayın" dedi. Bu sözlerle Başbakan Miçotakis’i hedef alan Varufakis, Yunanistan’ın Recep Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirdiğini ifade etti.

’’ERDOÄžAN’IN ELİ GÜÇLENDİ’’

Yanis Varufakis, hükümetin İsrail ve büyük petrol şirketleri ile yaptığı anlaşmanın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işine yaradığını; Türk liderin bu sayede bölgede daha fazla güç kazandığını ve Türk kamuoyunu bir arada tutabildiğini savundu.

Haberler


Dar gelirli hanelere aylık gıda desteği

SİRİZA’dan hükümete Tempi tepkisi

KYSSEA’dan dev silahlanma kararı

Gümülcine’deki tarımsal konferansın açılışını Andrianos yapacak

Hastanelere gidecek 3,5 ton sağlıksız gıda ele geçirildi

Gümülcine–Yanıköy yolunda geçici çözüm: Alternatif yol çalışmaları başladı

Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor