Anasayfa


11-06-2020
Türkiye’de “Evde Κarantina” uygulaması sona erdi
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de oturma iznine sahip olanlar için 14 günlük karantina uygulamasının kaldırıldığı bildirildi.
11 Haziran 2020 Perşembe

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, yurt dışında yaşayan ve tatillerini ana vatanlarında geçirmek isteyen vatandaşlar için uygulanan 14 gün gözetim uygulamasının kalktığını duyurdu.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını kapsamında sınır kapılarında ve yurt dışından gelen vatandaşlar için uygulanan sıkı tedbirler normalleşme adımlarıyla birlikte kaldırılıyor. Bu kapsamda her yıl yaz aylarında Avrupa ülkelerinden karayolu ile Türkiye’ye giden Türklerin kullandığı transit geçişler açılırken, vatandaşların izin dönemlerini ve seyahatlerini rahat yapmaları için de bazı çalışmalar hayata geçiriliyor.

YTB Başkanı Abdullah Eren, geçtiğimiz günlerde Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunmuş, gerekli tedbirlerin alındığını ve vatandaşların geçişlerini kolaylaştıracak çalışmaların yapılacağını belirtmişti. Vatandaşların izin sürelerini kısmayacak bir çalışma modelinin başlayacağına dikkati çeken Abdullah Eren, son olarak 14 gün karantina uygulamasının kalktığını açıkladı.

Eren, “14 gün evde gözetim uygulaması kalktı. Hayırlı olsun. Bu yıl da inşallah yaz izin döneminde YTB olarak memleket yoluna düşen vatandaşlarımızın yanında olacak ve geçen yıl hayata geçirdiğimiz Sıla Yolu Projesi’ni yine gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Haberler


Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı