Anasayfa


13-06-2020
Rıdvan Delihüseyin: “Bölgemizdeki durum son derece kötü”
Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayın ile bölgedeki son durum hakkında bilgiler verdi.
13 Haziran 2020 Cumartesi

Rıdvan Delihüseyin, Mustafçova Belediyesi sınırları içinde koronavirüs salgını ile ilgili olarak durumun son derece kötü olduğunu açıkladı. Delihüseyin, belediye genelinden bugün itibarıyla Dedeağaç Hastanesinde tedavi gören 14 kişinin bulunduğunu, bunlardan 13’ünün Şahin köyünden 1 kişinin ise Sinikova köyünden olduğunu belirtti. Hastaların sağlık durumları hakkında da bilgi veren Delihüseyin, toplam 4 kişinin entübe durumda olduğunu ve bunların tamamının Şahin köyünden olduğunu söyledi.

Söz konusu verilerin bölgedeki durumun ciddiyetini açıkça ortaya koyduğunu belirten Rıdvan Delihüseyin şu ifadeleri kullandı: “Şahin’de oyun oynandığını söyleyenler, hastalık yoktur diyenler, konteyner dolusu para alıyoruz diyenler, her pozitif vakada para alıyoruz diyenlere sesleniyorum. Sizler için Şahin polis karakolunda imzalamanız için dilekçe hazırladık. Bu dilekçeyi yarın polis karakoluna teslim edeceğim. Açıklanan önlemlere karşı olanlar varsa, polis karakoluna gitsin ve bu evrakı imzalasın. Pazartesiden itibaren Vatandaşa Hizmet Bürosuna (KEP) da verebilirsiniz. Ben de bu durumda sizlerin dilekçelerine dayanarak yetkililerden önlemlerin iptal edilmesi için başvuruda bulunayım.”

Bölge için alınan acil önlemlerle ilgili olarak birilerinin bu kararların Mustafçova Belediye yönetimi tarafından alındığı algısını oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Delihüseyin bu durumun kendilerini üzdüğünü belirtti.

Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin herkesin bölgedeki durumun ciddiyetini artık anlaması gerektiğini ve önlemlere uyması gerektiğini vurguladı. “Gelin artık bu sorunun varlığını kabullenip gerekli önlemleri alalım.” diyen Delihüseyin, ayrıca 13 Haziran Cumartesi (bugün) itibarıyla bölgede toplu testler yapılacağını ve isteyen herkesin bu testlere katılabileceğini açıkladı.

Belediye başkanı Delihüseyin ayrıca kendi babasının da Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret