Anasayfa


15-06-2020
Yunanistan vatandaşları ve oturma izni olanlar için karantina kaldırıldı
Yurt dışından gelen Yunanistan vatandaşları veya Yunanistan’da oturma izni olan vatandaşlara zorunlu karantina uygulaması kaldırıldı.
15 Haziran 2020 Pazartesi

Buna göre 15 Haziran Pazartesi günü saat 15:00’ten itibaren ülkeye giriş yapan Yunanistan vatandaşları ve oturma iznine sahip kişiler için koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan 14 günlük zorunlu karantina uygulamasına son verildi.

Bugün uygulamaya konan karar uyarınca, Türkiye’den Yunanistan’a gelen Yunanistan vatandaşları veya oturma iznine sahip kişiler karantinaya girmeyecek.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram şunları söyledi: “Bugün itibariyle Türkiye'den Yunanistan'a giriş yapan Yunan vatandaşı ya da oturma izni olan vatandaşlara karantina uygulaması kaldırıldı. Önümüzdeki günlerde durumun seyrine ve vaka sayılarının artıp artmayacağına bakılarak durum değerlendirecek. Tabii ki bu karar tüm Yunanistan vatandaşları ve oturma iznine sahip kişiler için geçerli. Ancak ben bu noktada önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum. Koronavirüs salgını dünyayı derinden etkilediği gibi bizleri de, bölgemizi de ve tüm insanları da etkiledi. Tüm insanlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Kendi sağlıkları ve kendi iyilikleri için hem yolculuk sırasında, hem de günlük yaşamlarında salgınla mücadele çerçevesinde kişisel hijyen kurallarına ve koruma önlemlerine harfiyen uyulması gerekiyor. El temizliğine, maske ve eldiven kullanımına ve sosyal mesafeye çok dikkat edelim. Bunları boşlamayalım ve ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesiyle hareket etmeyelim. Alacağımız önlemler hem kendi hayatımız, hem çevremizdeki insanların hayatı, hem de toplum sağlığı için son derece önemli.”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler