Anasayfa


16-06-2020
Yassıköy Belediyesinde toplu test yapılacak
Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin yaptığı basın toplantısı ile bölgedeki koronavirüs salgını hakkındaki son bilgileri paylaştı.
16 Haziran 2020 Salı

Önder Mümin 16 Haziran Salu günü belediye binası bahçesinde yaptığı basın toplantısında iki gün önce Ayazma köyünde 36 yaşında bir kadın ile 8 yaşındaki çocuğunda koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Ailenin diğer bireylerinde yapılan sonuçların ise negatif olduğunu belirten Mümin, ailenin temas ettiği kişiler ve yakın çevrelerinde testlerin ise devam ettiğini ifade etti. Testi pozitif çıkan çocuğun yeniden eğitime başlandığından bu yana okula gitmediğini söyleyen Önder Mümin, eğitim birimleri için endişe edici bir durum bulunmadığını vurguladı.

Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) ile irtibata geçerek bölgede toplu test yapılmasını talep ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Önder Mümin bu kapsamda 17 Haziran Çarşamba günü (yarın) saat 09:00 ile 17:00 saatleri arasında Bulatköy sağlık ocağında bölge halkına toplu test yapılacağını açıkladı. “Endişe edilecek bir durum mevcut değildir. Panik olmamızı gerektirecek bir durum kesinlikle bulunmamaktadır.” diyen Önder Mümin, önlem almak ve tedbirli olmak zorunda olduklarını belirterek tüm Ayazma köyü halkını yapılacak olan toplu testlere katılmaya davet etti. Tüm belediye sakinlerinin istedikleri takdirde test yaptırabileceğini söyleyen Önder Mümini kendisinin de önlem amaçlı olarak test yaptıracağını açıkladı.

Devlet yetkilileri tarafından Yassıköy Belediyesi için herhangi bir acil önlem alınmadığını vurgulayan belediye başkanı Önder Mümin, 30 Haziran tarihine kadar tamamen önlem amacıyla halka bazı önerilerde bulundu. Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin’in sıraladığı öneriler şu şekilde:

- Düğün, eğlence, mevlid gibi organizasyonların yapılmaması,
- Kapalı alanda ibadetlerden kaçınılması,
- Halk pazarlarında bulunmaktan kaçınılması,
- Kahvehane, restoran ve kafeler gibi kalabalık ortamlardan kaçınılması.

Basın mensuplarına da seslenen Önder Mümin, “İskeçe ve Şahin bölgesinde bazı basın yayın organlarının aşırı tutumu bölge ekonomisine ve toplum huzuruna ciddi zararlar vermiştir. Sizlerden istirhamım aşırı haberlerden kaçınarak, koronavirüs ile etkili ve yapıcı mücadele anlamında halkımızı ciddi ve sağlıklı bir şekilde bilgilendirmenizdir.” ifadelerini kullandı.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup