Anasayfa

17-06-2020
BTTDD eski başkanı Selahattin Yıldız'ı kaybettik
Türkiye'deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) eski genel başkanlarından Selahattin Yıldız vefat etti. Yıldız, Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri ve İstanbul İl Temsilcisi olarak da görev yapmıştı.
17 Haziran 2020 Çarşamba

Batı Trakya Türk toplumunun hak arama mücadelesine yıllarca hizmet etmiş olan, 1971, 1979 - 1981 yılları arasında BTTDD'de genel başkanlık görevi yapan Selahattin Yıldız, 90 yıllık hayatında bir çok başarıya imza attı.

Selahattin Yıldız'ın cenazesi yarın (18 Haziran Perşembe) Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nden ikindi namazını müteakiben kaldırılacak.

SELAHATTİN YILDIZ KİMDİR?

1929 İskeçe doğumlu Selahattin Yıldız, atletizme 1944 yılında İstanbul'da başladı. 1955 yılına kadar uzun mesafe ve yürüyüş branşlarında yarışan Yıldız, daha sonra gazetecilik yapmaya başladı. 1952'de İstanbul'da İl Ajanı Neriman Tekil'in yardımcısı olan Yıldız, 1962-63 yıllarında Jerfi Fıratlı döneminde Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreterliği, 1968'den 2005'e kadar aralıklarla yaklaşık 30 yıl İstanbul Atletizm İl Temsilciliği yaptı.

Merkez Hakem Kurulunda da uzun yıllar görev alan Yıldız, Beşiktaş ve Gaziosmanpaşa Spor Kulübü'nde yöneticilik yaptı. Selahattin Yıldız, 76 yıllık üyesi olduğu Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde (BJK) Divan Kurulu'nda bulunuyordu.

Yaşamı boyunca onlarca onur ve hizmet ödülü alan Yıldız, Avrupa Atletizm Birliği tarafından da atletizme katkılarından dolayı ödüllendirilmişti.

Yöneticiliğinin yanı sıra, teknik bilgisi, sporun tüm tarihsel gelişimine hakimiyeti, dokümantasyon ve istatistiğe olan merakıyla da iz bırakan Selahattin Yıldız, bu yılın başına kadar da yarışları yerinde takip etmeyi sürdürdü.


Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”