Anasayfa


17-06-2020
Önder Meçoğlu: “Halk yeterince bilgilendirilmedi”
Koronavirüs salgınının İskeçe ve özellikle Mustafçova Belediyesi bölgesindeki seyri, son günlerde artan vakalar, ölümler ve alınan önlemlerle ilgili olarak belediyedeki dört liste başkanıyla konuştuk.
17 Haziran 2020 Çarşamba

İşte Yeni Nesil Hareketi listesi başkanı Önder Meçoğlu ile yaptığımız röportaj:

“MİLLETİMİZİN İRADESİYLE ALINMASI GEREKEN BİR KARAR”
Mustafçova Belediyesi Yeni Nesil Hareketi listesi başkanı ve belediye meclis üyesi Önder Meçoğlu, karantina kararının sorunun ortadan kaldırılması için yeterli olmadığını söyledi. Önder Meçoğlu şöyle konuştu: “Bunun bir dünya sorunu olduğunu hatırlatmamız lazım. Mart ayında Şahin’in iki vaka sonrasında karantinaya alındığını ve 21 gün boyunca karantinada kaldığını herkes hatırlıyor. Fakat o süreçten sonra sorun yeniden nüksetti. Dolayısıyla karantina tek başına çözüm olamıyor. Milletin kendi inisiyatifiyle alacağı ve uygulayacağı tedbirlerle başarılabilecek bir şey olduğu anlaşıldı. Şahin olarak şu anda da karantina sürecindeyiz. Ancak sabah 07:00’den akşam saat 21:00’e kadar her şey serbest bir şekilde yapılıyor. Herkes istediği gibi dolaşıyor, istediği yere gidiyor, kahvesini, çayını içiyor. Akşam saat 21:00’den sonra sabah 07:00’ye kadar bir karantina var. Bu durum da bizi düşündürüyor. Eğer karantina uygulanacaksa ve sonuç alınmak isteniyorsa, o zaman tam anlamıyla bir karantina neden uygulanmıyor?”

“KARANTİNAYLA İLGİLİ OLARAK BAZI SORU İŞARETLERİ VAR”
Diğer köylerde de vakaların olduğuna dair bilgiler aldıklarını dile getiren Yeni Nesil Hareketi Başkanı Önder Meçoğlu, “Neden sadece Şahin’de karantina uygulanıyor? O da tam anlamıyla uygulanmıyor. Dolayısıyla bazı soru işaretleri doğuyor. Tabii ki köyümüzde yani Şahin’de bir sıkıntı var. Bunun saklayacak değiliz. Ancak karantinayla ilgili olarak halkımızda bazı soru işaretler var. Bu söylediğim kesinlikle hastalık yoktur, önlem almaya gerek yoktur şeklinde anlaşılmamalı. Bunu da vurgulamak isterim.” dedi.

“HALKIMIZ BU TEHLİKE HAKKINDA GEREKTİĞİ GİBİ BİLGİLENDİRİLMEDİ”
“Yetkili kurum ve kuruluşların Kovid – 19 salgınıyla mücadele çerçevesinde bölgemizde yeterli çalışmaları yaptığına inanıyor musunuz? Bu anlamda başarılı bir iş yapıldı mı?” sorusunu yanıtlayan Meçoğu, gerekenlerin yapılmadığına inandıklarını vurguladı.

Salgın sürecinin başından itibaren gerekli önlemlerin alınmadığını dile getiren Önder Meçoğlu, “Önlemler daha dikkatli, daha iyi ve doğru bir şekilde alınabilirdi ve alınmalıydı. Halkımız bu hastalık hakkında, bu tehlike hakkında gerektiği gibi bilgilendirilmedi. Buna merkezi kurumları da dahil edebiliriz, belediyeyi de dahil edebiliriz. Bilgilendirme hususunda eksik kalındığına inanıyoruz. Halkın da boş vermişliği var. Ancak son bir haftadır durum biraz değişti. Farkındalığın oluştuğunu söyleyebilirim.” diye konuştu.

Salgının abartıldığına inananların olabileceğini kaydeden Önder Meçoğlu, “Bu konu biraz da politik bir konu. Evet komplo teorileri de var. Zaten bu teoriler sadece bizim bölgemize özgü bir şey de değil. Dünya çapında çok farklı görüşleri savunan insanlar da var. Bu düşünceleri savunan uzmanlar da var. Ancak burada bir sıkıntının olduğu ortada. Buna karşı önlem alınmak zorunda. Salgın devam ediyor. Biz uzman olmadığımız için bu konulara girmekten çok normal bir vatandaş olarak yapmamız gerekenleri yapmaya çalışmalıyız.”

“AZINLIK VE BÖLGEMİZ HEDEF GÖSTERİLEREK, AZINLIK SİYASAL ANLAMDA ZOR DURUMDA BIRAKILMAK İSTENMEKTEDİR”
“Pandemi dönemi süresince bölgenin ve azınlığın hedef gösterildiğine inanıyor musunuz? Bu durum süreci olumsuz etkilemiş olabilir mi?” sorusuna cevap veren Yeni Nesil Hareketi Başkanı Önder Meçoğlu şunları dile getirdi:

“Pandemi sürecinde sayın belediye başkanını da uyardım ve çağrıda bulundum. Salgınla ilgili bilgi paylaşımı yapılırken, bölgemizle ve Batı Trakya Müslüman Türk azınlığımızla ilgili olarak politika da yapılıyor. Biz bundan muzdaribiz. Şahin köyü ve bölgemiz hedef gösterildi, kötü gösterildi. Bu bizi azınlık olarak fazlasıyla üzmüştür. Tüm vatandaşlar olarak birbirimizi desteklememiz ve kenetlenmemiz gerekirken, politik bir sürece sokularak hedef gösterildik. Bu durum bizleri üzdü ve bir tepki oluşmasına neden oldu. Siyasal anlamda da azınlığın zor durumda bırakılmak istendiği aşikardır. Evet sorunuza yanıt verecek olursak, bu durum da pandemi ile mücadeleyi olumsuz etkilemiştir. Ne yazık sosyal medyada hala azınlık karşıtı yazı ve yorumlar devam ediyor. Bölgenin ve insanımızın hedef gösterildiğini ve her fırsatta kötü bir imaj yaratıldığını gören bazı fertler de buna reaksiyonel bir şekilde yaklaşıp tedbirleri de boşlayabiliyor.”

“DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA İÇİNDE BU ZOR DÖNEMİ AŞMALIYIZ”
Mevcut durumun hiç kimsenin hoşuna gitmediğini ve bu zor durumdan bir an önce kurtulmak gerektiğini vurgulayan Meçoğlu, “Dayanışma ve yardımlaşma içinde bu zor dönemi aşmamız gerekiyor. Önlemler anlamında uzmanların çağrılarına uyarak tüm tedbirlerin harfiyen uygulanması gerekiyor. Bunun için de özellikle yaşlılarımızı, hastalarımızı ve hassas grupları korumak amacıyla izole etmenin doğru olacağını düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı