Anasayfa


18-06-2020
BTAYTD: “Halkımızı önlem ve tavsiyeleri harfiyen uygulamalaya davet ediyoruz”
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) koronavirüs salgını nedeniyle bir açıklama yayımlayarak, halkı durumun ciddiyetini algılamaya ve yetkililerin önerdiği önlem ve tavsiyeleri harfiyen uygulamalaya davet etti.
18 Haziran 2020 Perşembe

Açıklamada, bir kısım yerel basında BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı’yı hedef alan iddialara da cevap verildi.

Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, azınlık mensubu bilim insanlarının oluşturduğu başlıca dernek olarak, koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı andan itibaren, vatandaşlarımızı bilgilendirme ve gerekli koruyucu önlemlerin alınması konularında önemli bir görev üstlenmektedir. Derneğimizin bu görevi, üyelerinin bilim insanlarından oluşmasının yanı sıra, yerel toplumda önemli bir etkiye sahip olmasından da kaynaklanmaktadır. Başkanımız sayın Hüseyin Baltacı, aynı zamanda bir doktor olarak, bu mücadelede aktif bir rol üstlenerek, vakaların yerel ölçekte önüne geçilmesi için gerçekleştirilen toplantılara katılmakta ve bu yöndeki faaliyetlere destek vermektedir.

Son günlerde, bir kısım yerel basının, başkanımızın İskeçe Şahin bölgesinde gerçekleştirilen kurumların toplantısına katılımını siyasal sebeplere bağlayarak ve bunun arkasında kasıt arayarak, lekeleme çabası içine giridiğine şahit olduk. Belirli basın çevrelerinin bu tutumunun bizi şaşırtmadığını, azınlıkla ilgili meselelerinin kendileri tarafından kasıtlı ve önyargılı bir şekilde değerlendirmesine alışık olduğumuzu belirtmek isteriz. Bizler bu fenomenle mücadelede ve yaraların sarılmasında, her zaman bilimin ışığında, pozitif bir katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Bu çerçevede, bir kez daha, vatandaşlarımızı içinde bulunduğumuz durumun ciddiyetini algılamaya ve yetkililerin önerdiği önlem ve tavsiyeleri harfiyen uygulamalaya davet ediyoruz.“

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler