Anasayfa


27-06-2020
Cafer Alioğlu’ndan “Hayatım ve Anılarım”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) Onursal Başkanı Cafer Alioğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Avrupa’daki mücadelesine öncülük ettiği dönemi “Hayatım ve Anılarım” kitabında anlattı. “Hayatım ve Anılarım”, 86 yaşındaki Alioğlu’nun üçüncü kitabı.
27 Haziran 2020 Cumartesi

Almanya’daki Batı Trakya Türk toplumunun teşkilatlanmasının önde gelen isimlerinden, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) ilk başkanı Cafer Alioğlu, “Hayatım ve Anılarım” isimli üçüncü kitabını yayımladı.

183 sayfadan oluşan ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi tarafından yayımlanan kitapta Cafeoroğlu, çocukluk yıllarından başlayıp, Almanya’ya kadar uzanan dönemle ilgili anılarını okuyucuyla paylaşıyor.

Alioğlu kitabında, Batı Trakya Türk toplumunun Almanya’daki örgütlünmesine de ışık tutuyor. Almanya’daki Batı Trakya Türklerinin gerçekleştirdiği ilk yürüyüş olarak tarihe geçen, 1982 yılında 3 bin kişinin katılımıyla Yunanistan’ın Frankfurt Başkonsolosluğu önündeki protesto gösterisinin öncülerinden biri olan Alioğlu, ABTTF’nin kurulmasına giden süreci tüm detaylarıyla anlatıyor.

CAFER ALİOĞLU KİMDİR?
1934 yılında İskeçe’nin Sakarkaya köyünde dünyaya gelen Alioğlu, ilkokuldan sonra ilköğretmen okulu ve öğretmen yetiştirme kurslarına katılarak azınlık öğretmeni olarak 1951’de göreve başladı. 1959 yılında, İskeçe Türk Birliği’nin başkanlığını yürüten Alioğlu, bu tarihten sonra görevini bırakmak zorunda kaldığı 1971 yılına kadar ölüm tehditleri ve baskılarla karşı karşıya kaldı. Baskılar sonucu ailesini Türkiye’ye göndermek durumunda kalan Alioğlu, 1971 yılında Almanya’ya işçi olarak gitti. 1978’de çocukları ve eşinin sınırda pasaportlarına el konulup vatandaşlıktan çıkarılmaları sonrasında aynı akıbete uğramak istemediği için, Yunan Vatandaşlık Yasası’nın 19. maddesinin 1998’de yürürlükten kaldırılmasından sonra, ancak 2000 yılında tekrar doğduğu topraklara gitme şansını bulabildi.

Alioğlu, 28 Şubat 1988’de kurulan ABTTF’nin ilk başkanı olarak 1994’e kadar aralıksız olarak 6 yıl görev yaptı. Alioğlu, emekliliğinin ardından Bursa’ya yerleşti.


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup