Anasayfa


11-08-2020
Kalan tazminatlar ödeniyor
KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, ELGA’nın 2019 yılı tazminatlarının kalan yüzde 35’ini yarın ödeyeceğini duyurdu.
11 Ağustos 2020 Salı

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 26 Haziran’da Atina’da ELGA Genel Müdürü Likurencos’la yaptığı görüşmeye değinen İlhan Ahmet, söz konusu görüşmede çiftçilerin 2019 yılına ait zarar tazminatlarının kalan yüzde 35’lik kısmının tamamının ödenmesini istediğini hatırlattı.

İlhan Ahmet açıklamasında, “Kurumdan yapılan son açıklamaya göre, aynen talep ettiğim şekilde ve genel müdürün beyanı doğrultusunda, söz konusu 2019 yılı tazminatlarının kalan % 35’lik kısmının tamamının hak sahiplerine ödeneceği bildirilmiştir.

Buna göre, yarın sabahtan itibaren hak sahibi kiraz, pamuk, tütün vd. ürün üreticilerinin hesaplarına, tek seferde yatırılacaktır.

Ayrıca 2019 yılında zarar görmüş olup hiç zarar parası almayanlar da yarın % 100 oranında zarar tazminatı alacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Tarım konusunda yürüttüğü çalışmalar ve temasların olumlu sonuç vermesinden memnuniyet duyduğunu belirten İlhan Ahmet açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Diğer yandan, hiç bir yetkisi olmadığı halde spekülatif ve hatalı açıklamalar yaparak, halkımızı hem yanlışa hem de umutsuzluğa sürükleyen ve bu şekilde siyaset yapmaya çalışanların bir kez daha yanıldığını görmek de halk nezdinde çok şey ifade etmektedir.

Milletvekiliniz olarak, partizanlıktan uzak kalarak bölge menfaati için özellikle de bu zor ekonomik şartlarda gece - gündüz demeden ciddiyetle çalışıp çözüm üretmeye ve siz değerli halkımı temsil etmeye devam edeceğim inşallah.”


Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi