Anasayfa


06-10-2020
Horozlu köyü mezarlığında yıllar sonra temizlik çalışması
İskeçe iline bağlı Horozlu mezarlığı Bulustra (Avdira) Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, yaptığı girişimler sonucunda 5 Ekim Pazartesi günü belediye ekiplerinin, İskeçe seçilmiş müftülüğü yetkililerinin kontrolünde mezarlıkta temizlik işlerine başladığını duyurdu.
6 Ekim 2020 Salı



Milletvekili Baran açıklamasında “Yaklaşık yirmi gün önce Avdira belediye başkanını ziyaretimde dile getirdiğimiz, ata yadigarı vakıf yerlerimiz ile ilgili kendisi ile fikir alışverişinde bulunmuştuk. Bu sohbetimizde Horozlu Mezarlığımız da konu edilmişti ve yıllardır kaderine terk edilmiş, ormanlaşmış, içine girilemeyen bu mezarlığımızın temizlenmesi için hem Ormaniye'ye hem de Avdira Belediyesine Horozlu Vakıf Heyeti ile birlikte başvurularda bulunmuştuk. 05.10.2020 Pazartesi sabah belediye yetkilileri temizlik işlerine İskeçe Seçilmiş Müftülüğü yetkililerinin de kontrolünde başladılar.” ifadelerini kullandı.

Bu arada milletvekili Burhan Baran, mezarlık temizliğinin Horozlu Mütevelli Heyeti Başkanı Gazeteci Aydın Ömeroğlu’nun vefat ettiği gün başladığını belirterek, “Temizliğin başladığı gün hayata gözlerini yuman, tüm bu çalışmaların başlatılması için gerekli işlemlerin yapılmasına sebep olan, Horozlu Köyü Mütevelli Heyeti Başkanı Gazeteci Yazar Aydın Ömeroğlu’nu da rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Ayrıca Avdira Belediyesi Belediye Başkanı Sn. Çitiridis’e göstermiş olduğu ilgi ve işbirliği için teşekkür ederim.” dedi.

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı