Anasayfa


07-10-2020
İskeçe’deki anaokullar için beklenen prefabrik sınıflar geldi
İki yıllık zorunlu anaokulu eğitiminin yapılabilmesi için İskeçe’deki anaokullarında kullanılmak üzere talep edilen prefabrik sınıflar getirildi.
7 Ekim 2020 Çarşamba

İki yıllık zorunlu anaokulu eğitiminin yapılabilmesi için İskeçe’deki anaokullarında kullanılmak üzere talep edilen prefabrik sınıflar getirildi. Sözkonusu prefabrik sınıfların İskeçe belediyesi sınırları dahilindeki anaokullarında kullanılacağı ifade edildi. Toplam 10 adet prefabrik sınıfın 3 Ekim Cumartesi günü İskeçe’ye ulaştığı ve anaokulların bahçelerinde hazırlanan yerlere monte edilmesi için çalışmalara başlandığı kaydedildi. Yeni sınıfların monte edilmesi ve gerekli ekipmanla donatılmasının 7 Ekim Çarşamba günü itibarıyla tamamlandığı belirtildi.

“Bina Altyapısı” şirketi tarafından İskeçe’ye gönderilen prefabrik sınıfların toplam 224 anaokulu öğrencisine hizmet vereceği bildirildi. İskeçe ili İlköğretim Müdürü Evi Stilianidu bu gelişme üzerine memnuniyetini ifade ederken, İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Yannis Zerenidis Atina’da gerçekleştirdikleri temaslar sayesinde prefabrik sınıfları teslim alan ilk belediyeler arasında yer aldıklarını söyledi.

VARDİYALI EĞİTİM YAPILAN AZINLIK LİSESİNE PREFABRİK SINIF GÖNDERİLMİYOR!

Bu arada İskeçe’deki anaokulların ihtiyacını karşılamak üzere on adet prefabrik sınıf gelirken, yaklaşık 750 öğrencinin eğitim gördüğü ve okul binasının yetersiz gelmesi nedeniyle iki yıldır devam eden vardiyalı eğitimin sona ermesi ve normal eğitime geçilmesi için talep edilen prefabrik sınıflar İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi’ne gönderilmiyor. Bu durum karşısında gerek öğrenciler, gerekse veliler vardiyalı eğitime son verilmesi için istenen prefabrik sınıfların hala gönderilmemesine tepki gösteriyor.





Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor