Anasayfa


08-10-2020
Batı Trakyalı çiftçilerin sorunları AP gündeminde
Avrupa Hür İttifakı (EFA), Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) ile ortaklaşa hazırladığı ve Batı Trakyalı çiftçilerin sorunlarını gündeme getiren soru önergesini Avrupa Parlamentosu’na sundu.
8 Ekim 2020 Perşembe

Avrupa Hür İttifakı (EFA), Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) ile ortaklaşa hazırladığı ve Batı Trakyalı çiftçilerin sorunlarını gündeme getiren soru önergesini Avrupa Parlamentosu’na sundu.

Konuyla ilgili olarak DEB Partisi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Avrupa Hür İttifakı (EFA) tarafından, müşterek hazırlanan ve DEB Partisi’nin geçtiğimiz aylarda Batı Trakya’ı çiftçiler hakkında yapmış olduğu anket sonuçlarına dayanarak, çiftçilerimizin yaşamış olduğu sıkıntıları ve ayrımcılıkları içeren soru önergesi, EFA eski Başkanı, Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili François Alfonsi (Greens/EFA) tarafından Avrupa Birliği Komisyonu’na yönetildi. Fon dağıtımları başta olmak üzere çiftçilerimizin zarar tazminatlarındaki memnuniyetsizliği, bölge ekonomisindeki yaşanan ayrımcılık, akabinde bölgede yaşanan geçim sıkıntıları örnek gösterilerek, parlamenter tarafından dile getirildi.

Komisyonun üye devletler içinde adil ve bölgesel bir fon dağılımını sağlamak için hangi adımları attığını, Batı Trakya gibi dolaylı bir ayrımcılığa maruz kalma riski bulunan bölgelerin nasıl denetlenebileceği ve bölgede çiftçilikle uğraşan ortalama yaşın yüksek olduğu için gençleri teşvik etme ve bölgede kalma adına Kurtarma Programının nasıl yardımcı olabileceği soruları Avrupa Birliği Komisyonu’na iletildi."




Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret