Anasayfa


08-10-2020
Azınlığın eğitim ve din alanındaki taleplerini dile getirdi
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, partisini temsilen yer aldığı Trakya Kalkınma Komisyonu’nun eğitim gündemli toplantısında hazır bulundu.
8 Ekim 2020 Perşembe

Milletvekilinin siyasi bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre İlhan Ahmet, Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameus’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda azınlığın eğitim ve din alanındaki taleplerini dile getirdi.

İnternet üzerinden gerçekleşen toplantıda konuşan milletvekili, Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’nin ek derslik ihtiyacını hatırlatarak, konuyla ilgili “ek yerleşke”nin hizmete geçirilmesini teklif etti.

İlhan Ahmet şöyle konuştu: “Yeni eğitim dönemi itibarıyla 840 öğrencinin devam ettiği Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi, artan talebi karşılayamaz duruma gelmiş, ortaya çıkan ek derslik ihtiyacı halen giderilmemiştir. Milletvekili olarak sayın bakana teklifim, okul ana binasının bulunduğu yerleşkeye yeni derslikler yapmak ya da örneğin Kozlukebir Belediyesi’nde faaliyete geçirilecek bir bina ile öğrenci yoğunluğunu merkezden şubeye kaydırma yoluyla hem okulun yükünün hafifletilmesi hem de artan sayıdaki öğrenci başvurularının tamamının kabul edilebilmesinin sağlanmasıdır.”

Kapatılan azınlık okullarından yeter öğrenci sayısına ulaşanların yeniden açılması talebini bir kez daha yineleyen milletvekili, yeter öğrenci sayısına ulaşma garantisi olan okulların ise kapatılmamasını teklif etti.

Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni’nin azınlık ilkokullarının birleştirilmesi yönündeki önerisine de değinen milletvekili, “Azınlık okullarının birleştirilmesi yönünde sn. Bakoyanni’nin dile getirdiği öneriye istinaden milletvekili olarak teklifim, öncelikli olarak mevcut azınlık okullarının eğitim kadrosu, materyal ve bina gibi temel konularda güçlendirilmesi, kaliteli ve çağdaş eğitimin gereksinimlerine göre donatılmasıdır.” dedi.

Yapılan açıklamaya göre İlhan Ahmet konuşmasında ayrıca;

- Çalışan ve mazeret sahibi velilerin çocukları için devlet okullarında sağlanan okula saat 07:00 - 08:00 arası erken gidiş kolaylığının azınlık okullarında da uygulanması;

-Tam gün eğitim (oloimero) programının öğrenci yeter sayısı aranmaksızın azınlık okullarında da uygulanması;

-Rodop ilindeki eğitim kurumlarının tamamında enerji verimliliği ve tasarrufu sağlayan güneş paneli gibi akıllı enerji sistemlerinin hayata geçirilmesi, ayrıca yeni nesil okul uygulamalarının temelinde olan internete erişim için okullara güçlü ağ kurulumu ve tablet, akıllı tahta, bilgisayar gibi teknolojik materyal desteği sağlanması;

- Ülke genelinde okullarda görevli tüm öğretmenlere periyodik olarak covid-19 testi yapılması yönündeki taleplerini dile getirdi.


Diğer yandan azınlığın, Müftü ve Vakıf İdare Heyeti konularındaki talepleriyle ilgili olarak da konuşan İlhan Ahmet, Vakıf İdare Heyeti seçiminin yapılması çağrısında bulundu. Yürürlükteki 2008 yılı vakıf idare kanununun güncellenmesi gerektiğini belirten milletvekili, bu değişikliklerin azınlık ile mutlak diyalog halinde yapılması gerektiğinin altını çizdi. İlhan Ahmet aynı şekilde, Müftü’nün de azınlık ile yürütülecek diyalog çerçevesinde belirlenmesi gerektiğini belirtti.


Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret