Anasayfa


09-10-2020
Musaköy okulu öğretmenlerini bekliyor
Meriç iline bağlı Musaköy azınlık ilkokulu eğitim yılı başından bu yana öğretmen bekliyor.
9 Ekim 2020 Cuma

Yeni eğitim yılının 14 Eylül’de başlamasına rağmen aradan geçen yaklaşık bir aylık sürede Musaköy ilkokuluna öğretmen ataması yapılmadı. Altı kilometre mesafedeki Hasanlar köyünün şubesi olarak faaliyet gösteren Musaköy ilkokuluna Hasanlar’daki iki öğretmen dönüşümlü olarak geliyor. Musaköy ilkokulundaki eğitim için komşu köydeki okuldan Türkçe ve Yunanca öğretmeni her gün dönüşümlü olarak geliyor.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan Musaköy Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Üyesi Ersoy Ömer şunları dile getirdi: “Okulumuz Batı Trakya’daki birçok okul gibi öğrenci azlığı gerekçesiyle kapatıldı. 2014 yılında kapatılmıştı. Çocuklarımız 6 kilometre mesafedeki Hasanlar köyüne gitti. Ancak biz köy olarak okulumuzun kapatılmasını istemedik ve kabullenmedik. Her yıl girişimlerde bulunduk. Derdimizi, taleplerimizi yetkililere aktardık. 2017 yılında yani üç yıl sonra öğrenci sayısı artınca okulumuz yine açıldı. Ancak bu kez Hasanlar köyündeki ilkokulun şubesi açıldı. Bu yıl ise eğitim yılının başından itibaren okulumuza öğretmen tayini yapılmadı. Gerek Türkçe öğretmeni gerekse Yunanca öğretmeni Hasanlar’dan geliyor. Bir gün Türkçe dersler yapılıyor, öteki gün Yunanca yapılıyor. Şu anda okulda 13 öğrenci var. Bu sayı önümüzdeki yıl artacak. Bu durum gerçekten öğrencilerimizi zorluyor. Biz okulumuza öğretmenlerin atanmasını ve normal bir eğitim sürecinin başlamasını istiyor ve bekliyoruz. Beklentimizi tüm yetkililere ilettik. Aradan bir ay geçmesine rağmen bir gelişme olmadı. Bu durum bizi gerçekten üzüyor. Köyün, okulun, öğrencilerin ve velilerin sesine yetkililerden cevap bekliyoruz.”

Okulun yeniden faaliyete başladığı 2017 yılında böyle bir sorun yaşanmadığına dikkat çeken Ömer, “Geçen yıl da, bir önceki yıl da öğretmenlerimiz tayin edilmişti. Normal eğitim oldu. Ancak bu yıl nedense okulumuza öğretmen tayini yapılmıyor. Musaköy velileri olarak bir Türkçe bir de Yunanca olarak iki öğretmen istiyoruz. Üç seneden beri hiç bir problem yokken bu sene dördüncü sene bize engel koydular. Bu durumun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret