Anasayfa


09-10-2020
İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti’nden “matematik öğretmeni” açıklaması
İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi Encümen Heyeti yayınladığı açıklamayla okulda daha önce görev yapan ancak iş sözleşmesi feshedilen matematik öğretmeniyle ilgili konuya açıklık getirdi.
9 Ekim 2020 Cuma

İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi Encümen Heyeti yayınladığı açıklamayla okulda daha önce görev yapan ancak iş sözleşmesi feshedilen matematik öğretmeniyle ilgili konuya açıklık getirdi.

Sözkonusu öğretmenin okulla imzaladığı sözleşmenin 2016 yılında İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi’nin o dönemdeki sahibi tarafından feshedildiği hatırlatılarak, bu kararın 7 Ekim 2020 Çarşamba günü yayınlanan Trakya İstinaf Mahkemesi kararıyla bir kez daha tescil edildiği belirtildi.

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti’nin “matematik öğretmeni”yle ilgili açıklaması şöyle:

“7 Ekim 2016 tarihinde okulumuzun o dönemdeki sahibi tarafından, haklı sebeplerle, iş sözleşmesi feshedilen “matematik öğretmeni”nin hamiliğine soyunan ve sözde meslektaş dayanışması gösteren OİELE’nin o zamandan bu zamana gerek okulumuzun önceki sahibine gerekse Encümen Heyetine karşı takındığı hasmane tavır ve çoğunluk yerel basını aracılığıyla kasıtlı olarak yaydığı yalan haberler ve iftiraları herkesçe bilinmektedir.

Encümen Heyeti olarak, bu yalan haberlere ve iftiralara, 11 Eylül tarihindeki açıklamamızla net bir cevap vermiş ve okulumuzun yasal düzenleme ile statüsünün değişmesi öncesi sahibinin ve şimdi de, Encümen Heyetinin hak ve hukuk çerçevesinde hareket ettiğini ve hukukun yanımızda olduğunu vurgulamıştık.

Bu görüşümüz, 7 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan Rodop Tek Hakimli İstinaf Mahkemesinin 284 sayılı kararıyla bir kez daha tescil edilmiş oldu. Söz konusu mahkeme kararı ile, “öğretmenin” okulumuzla herhangi bir bağının kalmadığı vurgulandı.

Artık beklentimiz yetkili birimlerin kararı uygulayarak, okulumuza yeni bir matematik öğretmeni almamızı kabullenmesidir. Aksi durum kesin mahkeme kararını uygulamamak anlamına gelecektir ki, bu da kabul edilemez bir durumdur. Kamuoyuna saygılarımızla.”


Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret