Anasayfa

09-10-2020
İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti'nden "matematik öğretmeni" açıklaması
İskeçe Azınlık Ortaokul - Lisesi Encümen Heyeti yayınladığı açıklamayla okulda daha önce görev yapan ancak iş sözleşmesi feshedilen matematik öğretmeniyle ilgili konuya açıklık getirdi.
9 Ekim 2020 Cuma

İskeçe Azınlık Ortaokul - Lisesi Encümen Heyeti yayınladığı açıklamayla okulda daha önce görev yapan ancak iş sözleşmesi feshedilen matematik öğretmeniyle ilgili konuya açıklık getirdi.

Sözkonusu öğretmenin okulla imzaladığı sözleşmenin 2016 yılında İskeçe Azınlık Ortaokul - Lisesi'nin o dönemdeki sahibi tarafından feshedildiği hatırlatılarak, bu kararın 7 Ekim 2020 Çarşamba günü yayınlanan Trakya İstinaf Mahkemesi kararıyla bir kez daha tescil edildiği belirtildi.

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti'nin "matematik öğretmeni"yle ilgili açıklaması şöyle:

"7 Ekim 2016 tarihinde okulumuzun o dönemdeki sahibi tarafından, haklı sebeplerle, iş sözleşmesi feshedilen "matematik öğretmeni"nin hamiliğine soyunan ve sözde meslektaş dayanışması gösteren OİELE'nin o zamandan bu zamana gerek okulumuzun önceki sahibine gerekse Encümen Heyetine karşı takındığı hasmane tavır ve çoğunluk yerel basını aracılığıyla kasıtlı olarak yaydığı yalan haberler ve iftiraları herkesçe bilinmektedir.

Encümen Heyeti olarak, bu yalan haberlere ve iftiralara, 11 Eylül tarihindeki açıklamamızla net bir cevap vermiş ve okulumuzun yasal düzenleme ile statüsünün değişmesi öncesi sahibinin ve şimdi de, Encümen Heyetinin hak ve hukuk çerçevesinde hareket ettiğini ve hukukun yanımızda olduğunu vurgulamıştık.

Bu görüşümüz, 7 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan Rodop Tek Hakimli İstinaf Mahkemesinin 284 sayılı kararıyla bir kez daha tescil edilmiş oldu. Söz konusu mahkeme kararı ile, "öğretmenin" okulumuzla herhangi bir bağının kalmadığı vurgulandı.

Artık beklentimiz yetkili birimlerin kararı uygulayarak, okulumuza yeni bir matematik öğretmeni almamızı kabullenmesidir. Aksi durum kesin mahkeme kararını uygulamamak anlamına gelecektir ki, bu da kabul edilemez bir durumdur. Kamuoyuna saygılarımızla."


Haberler


Atina’da İstiklal Marşı’na özel anlamlı etkinlik

GAT genel kurulu yarın

BTTDD yöneticilerinden Gaziosmanpaşa eski belediye başkanı Dr. İsmail Rüstemoğlu vefat etti

İskeçe Müftülüğü Ramazan’da çocuk ve gençlere yönelik 40’ın üzerinde iftar programı düzenledi

Atina’da ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları protesto edildi

Rodop ilinin yerel kalkınma planı ele alındı

İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran’a ertelendi

Çınar Camii provokasyonu davası öncesinde Trampa’dan açıklamalar

Asgari ücret zammına muhalefetten sert tepki

KKE: Dedeağaç’ın yükselen stratejik rolü risk ve sorular doğuruyor

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önünde

Frontex raporları: Yunanistan’da göçmenlere işkence ve geri itme iddiaları