Anasayfa


14-10-2020
İlhan Ahmet ödenmeyen sel tazminatlarını gündeme taşıdı
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, 2019 yılı Temmuz ayında meydana gelen sel felaketinde zarar gören Maronya - Şapçı Belediyesi’ne bağlı yerleşim birimlerine tazminat ödemelerinin bir an önce yapılmasını talep etti.
14 Ekim 2020 Çarşamba

İlhan Ahmet, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ahileas Karamanlis’e sunduğu yeni bildiride, 10 Temmuz 2019 tarihinde yaşanan sel felaketinden etkilenen Maronya - Şapçı Belediyesi’ndeki yerleşim birimlerimde bina hasar tespit raporlarının tamamlanarak yetkili birimlere gönderildiğini kaydetti.

Maronya - Şapçı Belediyesi başkan yardımcısının imzasıyla düzenlenen raporu bakanın dikkatine sunan Ahmet, selden etkilenen alanların belirlenerek, bina sahiplerine onarım masrafı ve benzeri zarar tazminatı ödenmesi için gereken prosedürün başlatılmasını istedi.
İlhan Ahmet şu ifadelere yer verdi: “Bakanlığınızın yetkili birimlerince selden etkilenen bölgelerin belirlenebilmesi için istenilen bina hasar tespit raporları tamamlanarak, 28.07.2020 tarihinde ilgili mercilere gönderilmiştir.

Böylece, konuyla ilgili sunduğum 675/13.02.2020 sayı ve tarihli ilk bildirime verdiğiniz 16.04.2020 tarihli cevapta iddia ettiğiniz ‘gerekli bina hasar tespit raporlarının bakanlığa ulaştırılmadığı’ hususu, geçtiğimiz Temmuz ayı itibarıyla karşılanmış bulunmaktadır. Buna göre gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Milletvekili İlhan Ahmet, konuyu ilk defa geçtiğimiz Şubat ayında gündeme taşıdığını belirterek şunları kaydetti: “Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen cevapta ‘zarar haritasının çıkartılabilmesi için bina hasar tespit raporlarının beklendiği’ ve bu doğrultuda bir ‘ortak bakanlık kararı’ çıkartılacağı bildirilmişti. Bakanlık cevabında, zarar gören vatandaşlara dair bilgilerin Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı tarafından ilgili merci olan Orta Yunanistan - Doğal Afet Sonuçları Rehabilitasyon Müdürlüğü’ne (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) iletilmediği iddia edilmişti.
Buna karşı, Gümülcine, Maronya - Şapçı ve Yassıköy Belediyeleri’nde zarar görenler tarafından yapılan başvuruların toplu olarak yer aldığı bir raporun yerel yönetimler tarafından sunulduğu bilinmektedir.”




Haberler


Danışma Kurulundan Kosmidu’ya tepki

Posta yoluyla oy kullanma başvurusu yarın sona eriyor

Londra’da Yerapetritis – Fidan görüşmesi

Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü