Anasayfa


14-10-2020
Stilyanidis, Pontuslu Rumların kredi ödemelerinin düzenlenmesini istedi
Rodop YDP Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Trakya Kalkanma Komisyonu’nda, bölgede yaşayan Pontuslu Rumların konut kredisi ödemelerinin düzenlenmesini istedi.
14 Ekim 2020 Çarşamba

Maliye Bakanı Hristos Staikuras ve Bakan Vekili Theodoros Skilakakis’in hazır bulunduğu toplantıda konuşan milletvekili Evripidis Stilyanidis, Pontuslu Rumların kredi ve emeklilik sorunlarına çözüm istedi.

Stilyanidis, ekonomik kriz nedeniyle konut kredilerini ödeyemeyen Pontuslu Rumların evlerini kaybetme tehlikesinin ortadan kalkması için düzenleme yapılmasını istedi.

“TRAKYA’YI DEMOGRAFİK AÇIDAN KORUMANIZI İSTİYORUZ”
Trakya Kalkınma Komisyonu’nda konuşan Rodop YDP milletvekili, “Sayın Bakan, Yunanistan için bu kadar çok şey yapan insanlara birşey bağışlamanızı istemiyoruz. Burada kök salmalarına izin vererek Trakya’yı demografik açıdan korumanızı istiyoruz. Evleri onların köküdür ve bu kökü kimsenin kesmeye hakkı yoktur. İnanılmaz kovuşturma ve zorluklara karşı nesilden nesile Yunanistan için savaşan insanlara nankörlük etmeyelim. Kredilerinin yıllık taksidini düşürelim ve böylece ailelerinin Trakya’da kalma ihtimalini kurtaralım.” diye konuştu.

Stilyanidis, Pontuslu Rumların emekli olabilmeleri için Yunanistan’da 40 yıl ikamet etme şartını koşan Çalışma Bakanlığı yasasının değiştirilmesini de istedi. Stilyanidis, Pontusluların büyük çoğunluğunun Sovyetler Birliği’nin dağılımasından, yani 1991’den sonra Yunanistan’a geldiklerini ve bu tarihin üzerinden de 30 yıl geçtiğini hatırlattı. Stilyanidis, şu anda geçerli olan prosedürü “tamamen haksız” olarak nitelendirdi.

Stilyanidis son olarak, çoğu sigortasız olan hayatta kalan az sayıda Pontuslu Ruma, ilaçlarını alabilmeleri için yapılan küçük ekonomik yardımların yeniden yürürlüğe girmesini istedi.


Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek