Anasayfa


16-10-2020
ABTTF’den İTB açıklaması
ABTTF Başkanı: “Yargıtay’ın uluslararası insan hakları hukuku ile AİHM içtihadına uygun karar almasını umut ediyoruz. Zira Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne taraf devletler AİHM kararlarına ve AİHM içtihadına uygun davranmakla yükümlüdür.”
16 Ekim 2020 Cuma

İskeçe Türk Birliği’nin Yargıtay’da bugün görüşülen davasıyla ilgili Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) yaptığı açıklamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanması istedi.

Konuyla ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Batı Trakya Türk toplumu olarak 12 yıldır AİHM kararlarının uygulanmasını bekliyoruz. 37 yıldır hukuk mücadelesi veren İskeçe Türk Birliği’nin resmi tüzel kişiliğinin iadesini istiyoruz. Ülkemiz Lozan Antlaşması’nı referans göstererek azınlığın Müslüman olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte Pomak ve Roman ismi geçen dernekleri tescil ediyor ancak Türk ismi geçen dernekleri kapatıyor, yeni dernekleri ise tescil etmiyor. Yargıtay’ın uluslararası insan hakları hukuku ve AİHM kararları ile içtihadına uygun karar almasını umut ediyoruz. Zira Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne taraf devletler AİHM içtihadına uygun davranmakla yükümlüdür. 1983’te isminde Türk kelimesi geçen derneklerimizin kapatılarak etnik Türk azınlığının varlığının inkar edilmesiyle başlayan ayrımcılığın sona erdirilmesi için ülkemiz artık somut bir adım atmalıdır.” dedi.

Haberler


Danışma Kurulundan Kosmidu’ya tepki

Posta yoluyla oy kullanma başvurusu yarın sona eriyor

Londra’da Yerapetritis – Fidan görüşmesi

Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü