Anasayfa

21-10-2020
Bir ilkokul, bir anaokul ve üniversitede iki bölüm kapandı
Gümülcine Özel İlkokulu ve Anaokulu, bir eğitimcide koronavirüs tespit edilmesi üzerine kapatıldı.
21 Ekim 2020 Çarşamba

Bugünden (21 Ekim Çarşamba) itibaren kapanan okul kompleksi, 30 Ekim tarihine kadar eğitime ara verdi.

Koronavirüs tespit edilen eğitimcinin branş öğretmeni olduğu, bu nedenle birçok sınıfta ders verdiği öğrenildi.

İKİ BÖLÜMDE DERSLERE ARA VERİLDİ
Bu arada, Trakya Dimokritos Üniversitesi Gümülcine Spor Akademisi'nde de bir üniversite öğrencisinde koronavirüs çıkması üzerine iki bölümde derslere ara verildi.

Söz konusu öğrencinin vakaların yoğun olduğu Kuzey Yunanistan'ın bir şehrinde olduğu öğrenildi. Spor Akedemisi'nde iki ayrı grupta ders alan öğrencinin, üniversite yetkililerini koronavirüs testinin pozitif çıktığı konusunda bilgi vermesinin ardından iki bölümde yüz yüze eğitime ara verildi.

Söz konusu iki grupta yer alan ve önlem amaçlı karantinaya giren öğrencilere Ulusal Kamu Sağlığı yetkilileri tarafından da koronavirüs tespi yapılacak.


Haberler


Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü

Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti

Bakan Zaharaki, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesini ziyaret etti

İskeçe’de Mizanlı Türk Azınlık İlkokulunun açılmaması protesto edildi

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı: “Azınlık okullarının kapatılmasına dur demeliyiz”

Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı