Anasayfa

24-10-2020
BTAYTD, lise öğrencilerine yönelik çevirim içi söyleşi gerçekleştirdi
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, 23 Ekim Cuma günü"Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler" bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimi gören konuşmacıların katılımıyla, lise öğrencilerine yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi.
24 Ekim 2020 Cumartesi

Söyleşiye katılan konuşmacılar Fatih Sar Hasan ve Harun Onbaşı, Yunanistan'daki eğitim hayatlarından sonra Türkiye'de başladıkları eğitim ve üniversite hayatına uyum sağlama sürecinden bahsettiler.

Ardından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün sanılanın aksine çok yoğun olmadığını, öğrencinin kendine ve sosyal yaşamına vakit ayırabileceğini ve bu zamanı mesleki olarak kendini geliştirmek için çok rahat kullanabileceğini belirttiler. Ayrıca yabancı dilin önemli, hatta zorunlu olduğu vurgulandı. Bu bölümde okumak için en az iki yabancı dil öğrenilmesinin hem akademik başarı için, hem de iş hayatına başlamak için gerekli olduğu aktarıldı.

Söyleşide ele alınan bir diğer konu, bölümün hangi öğrencilere hitap ettiğiyle ilgiliydi. Bu kapsamda, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde eğitim almak için, kişinin sosyal yönünün güçlü olması ve siyaset alanına ilgi duyması gerektiği bildirildi.
Ayrıca, yüksek lisans eğitiminin gerekliliğine değinildi.

İstihdam konusunu da ele alan konuşmacılar, eğitim sürecinde gönüllü veya zorunlu olarak staj yapmanın önemli olduğunu ve özgeçmişlerinde prestijli şirketlerin, kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının bulunmasının avantaj sağladığını aktardılar. Söyleşi soru ve cevaplarla son buldu.






Haberler


Burhan Baran’dan “Kalanta” etkinliğine sert tepki: “Bu bir asimilasyon çalışmasıdır”

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Dolaphan Ortaokulundaki ’Kalanta’ etkinliğine tepki

Dünya Yunanca Dili Günü etkinliği için İstanbul ve Yunanistan’dan öğrenciler bir araya geldi

Et fiyatları yüzde 13 arttı

Avramopulos’tan Atina – Ankara temasına destek

BTAYTD yönetiminden Mustafa Trampa’ya ziyaret

Ahmet Kurt: “Dolaphan ortaokulundaki etkinlik için herhangi bir ödeme yapılmamıştır”

Dolandırıcılık girişimi polis operasyonuyla engellendi

Silahlı Kuvvetlerde casusluk soruşturması sürüyor

Dolaphan’daki ortaokulda “Kalanta” etkinliği tepkilere yol açtı

Yassıköy gişelerindeki kazada karar çıktı

BTAYTD Kadınlar Kolundan çocuklar için oyuncak kampanyası