Anasayfa

24-10-2020
BTAYTD, lise öğrencilerine yönelik çevirim içi söyleşi gerçekleştirdi
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Tanıtım ve Rehberlik Kolu, 23 Ekim Cuma günü"Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler" bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimi gören konuşmacıların katılımıyla, lise öğrencilerine yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi.
24 Ekim 2020 Cumartesi

Söyleşiye katılan konuşmacılar Fatih Sar Hasan ve Harun Onbaşı, Yunanistan'daki eğitim hayatlarından sonra Türkiye'de başladıkları eğitim ve üniversite hayatına uyum sağlama sürecinden bahsettiler.

Ardından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün sanılanın aksine çok yoğun olmadığını, öğrencinin kendine ve sosyal yaşamına vakit ayırabileceğini ve bu zamanı mesleki olarak kendini geliştirmek için çok rahat kullanabileceğini belirttiler. Ayrıca yabancı dilin önemli, hatta zorunlu olduğu vurgulandı. Bu bölümde okumak için en az iki yabancı dil öğrenilmesinin hem akademik başarı için, hem de iş hayatına başlamak için gerekli olduğu aktarıldı.

Söyleşide ele alınan bir diğer konu, bölümün hangi öğrencilere hitap ettiğiyle ilgiliydi. Bu kapsamda, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde eğitim almak için, kişinin sosyal yönünün güçlü olması ve siyaset alanına ilgi duyması gerektiği bildirildi.
Ayrıca, yüksek lisans eğitiminin gerekliliğine değinildi.

İstihdam konusunu da ele alan konuşmacılar, eğitim sürecinde gönüllü veya zorunlu olarak staj yapmanın önemli olduğunu ve özgeçmişlerinde prestijli şirketlerin, kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının bulunmasının avantaj sağladığını aktardılar. Söyleşi soru ve cevaplarla son buldu.






Haberler


Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi

ABD ara seçimlerinde Demokratlar Kongrenin iki kanadında da çoğunluğu aldı

Velilerden İsrail’in İskeçe’deki okula ekipman bağışlamasına tepki

OPEKEPE skandalı büyüyor