Anasayfa


26-10-2020
İlhan Ahmet, Trakya Kalkınma Komisyonu’na sunduğu önerileri açıkladı
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, Trakya Kalkınma Komisyonu’na sunduğu önerilerle ilgili basın toplantısı düzenledi.
26 Ekim 2020 Pazartesi

Basın toplantısı İlhan Ahmet’in danışmanı Damon Damianos’un açılış konuşmasıyla başladı. Damianos, milletvekili İlhan Ahmet’in geçen yıl Temmuz ayında yapılan seçimlerin üzerinden bir yıl ve 2015 yılında yeniden seçilmesinin üzerinden beş yıl sonra basının karşısına geçerek bir değerlendirme yapmak istediğini söyledi.

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, konuşmasında ilk olarak bölgede Kovid -19 vakalarında yaşanan patlamaya değindi. Salgının ilk üç ayında halkın bilgilendirilmesi için önemli bir mücadele verdiğini belirten KİNAL milletvekili, yerel yöneticilerle işbirliği halinde başarılı bir sınav verdiklerini hatırlattı. Ahmet, “Ramazan ayının ve Paskalya yortusunun olduğu dönemdi. Önlemlerin uygulanmasını aynı zamanda da ibadet ve din özgürlüğünün zarar görmemesi için gayret sarf ettik. Ancak o dönemde ne yazık ki bazı çevrelerin ırkçı saldırılarına maruz kaldım.” ifadesini kullandı.

İlhan Ahmet, salgınla mücadele alanında bilgilendirme ve koordinasyon konusunda büyük eksiklikler olduğunu vurguladı. Ahmet, Rodop ilinde son günlerde yaşanan vaka patlamasına dikkat çekti ve “tüm kesimler sorumluluğunu üstlenmelidir.” diye konuştu.

Milletvekili İlhan Ahmet, Trakya Kalkınma Komisyonu’nun ikinci çalışma aşamasını da tamamlayarak, üçüncü ve son aşamaya geçtiğini söyledi. Yedi bakanlıkla yapılan görüşmelerin tamamlandığını belirten Ahmet, “Önümüzdeki dönemde komisyon, kurumları dinleyecek. Trakya bölgesinin sorunları ve kalkınmasıyla ilgili kurumların görüşleri dinlenecek ve daha sonra da raporun yazılmasına başlanılacak. Bölgeye aktarılacak maddi kaynakların olduğunu ifade etmek isterim. Değişik programlardan elde edilebilecek kaynaklar var.” dedi.

İlhan Ahmet, komisyona sunduğu önerilerde, az miktarda toprağı işleyen küçük çiftçinin bölgeyi terk etmemesi için dönüm başına destek talep ettiğini kaydetti. Kuruçay ve Yassıhöyük baraj projelerinin önemine ve bölge için gerekliliğine de değinen Ahmet, bakanlıklar arasındaki koordinasyon eksikliğinin mutlaka giderilmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili İlhan Ahmet, Rodop ili için özel yakıt rejimi oluşturulmasını da önerdiğini belirterek, bunun örneklerinin Avrupa’da olduğunu vurguladı. Ahmet ayrıca Kipi – İpsala gümrük kapısı için yeni köprü ve gümrük sahasının genişletilmesi ve iyileştirilmesini önerdi.

KİNAL Milletvekili, azınlık okullarının birleştirilme düşüncesinin, ancak kalitesinin yükseltilmesi şartıyla kabul edilebileceğini kaydetti. İlhan Ahmet, özellikle dağlık bölgedeki tapu kadastro işlemlerinin kolaylaştırılmasının şart olduğunu vurguladı ve “Köylerimizdeki tapu kadastro sorunu çözüme kavuşmadan kalkınma gerçekleşemez. Bu işlemler için de çok büyük paralar talep edildiği takdirde yine çözüm gelemez. Bu durum böyle devam ettiği takdirde de kalkınma ve gelişme olamaz.” dedi.

İlhan Ahmet, Tarım Bakanı Makis Voridis’in küçük çiftçiden çok büyük toprak sahipleri ve büyük çiftçilerle uğraştığını belirterek, “Tarım Bakanından şikayetçiyim” ifadesini kullandı.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler