Anasayfa


26-10-2020
Batı Trakya Türk Azınlığı, FUEN Delegeler Kurulu’nda temsil edildi
Avrupa’da yaşayan azınlıkların çatı kuruluşu olan Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Delegeler Kurulu bu yıl Kovid -19 salgını nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirildi. FUEN Delegeler Kurulu toplantısında Batı Trakya Türk toplumunu ABTTF, BTAYTD ve DEB Partisi birlikte temsil etti.
26 Ekim 2020 Pazartesi

Avrupa’da yaşayan azınlıkların çatı kuruluşu olan Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Delegeler Kurulu bu yıl Kovid -19 salgını nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirildi. FUEN
Delegeler Kurulu toplantısında Batı Trakya Türk toplumunu ABTTF, BTAYTD ve DEB Partisi birlikte temsil etti.

Konuyla ilgili olarak ABTTF tarafından yapılan açıklma şöyle: “Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 24 Ekim Cumartesi günü koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çevrimiçi düzenlenen Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Delegeler Kurulu toplantısına katıldı. Batı Trakya Türk toplumunu ABTTF, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ve Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin birlikte temsil ettiği toplantıya ABTTF Başkanı ve FUEN Başkan Yardımcısı Halit Habip Oğlu ve ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık iştirak etti.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden azınlıklara mensup 200’ün üzerinde delegenin katıldığı FUEN Delegeler Kurulu toplantısı FUEN Başkanı Loránt Vincze’nin selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından FUEN Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Genel Sekreteri tarafından FUEN’in ve FUEN çatısı altındaki çalışma gruplarının faaliyetleri aktarıldı, FUEN’in 2020-2021 programı sunuldu. ABTTF Başkanı ve FUEN Başkan Yardımcısı Halit Habip Oğlu, FUEN Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu’nun (TAG) faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

FUEN Delegeler Kurulu, Kovid-19 salgınının Avrupa’daki ulusal azınlıklara ve dilsel topluluklara etkisi hakkında karar metnini kabul etti. Kararda FUEN’in Kovid-19 salgını ile ilgili anketine katılan Yunanistan’daki Batı Trakya Türk toplumuna kendi ana dilinde verilen bilginin yetersiz kaldığı da yer alıyor.

Toplantıda FUEN 2021 Kongresi’nin İtalya-Slovenya sınır bölgesindeki Nova Gorica/Gorizia’da, FUEN 2022 Kongresi’nin de Estonya’nın başkenti Talin’de düzenleneceğine dair delegeler bilgilendirildi.

FUEN Delegeler Kurulu toplantısında FUEN TAG toplantılarına misafir olarak iştirak eden Rusya’daki Kumuk topluluğunu temsil eden “Qumuqlar” delegelerin oyları ile asil üye olarak FUEN’e kabul edildi.”

FUEN Delegeler Kurulu’yla ilgili olarak DEB Partisi’nin açıklaması ise şöyle: “DEB Partisi Yöneticileri 24 Ekim Cumartesi günü Avrupa Federal Birliği’nin (FUEN) pandemi sebebi ile çevrimiçi gerçekleşen Delegeler Kuruluna katıldılar.

Kurulda, Delegeler Meclis başkanının, oy saymanlarının, ajandanın kabulü ve faaliyet raporunun oylamalarından sonra, FUEN içinde bulunan ve Türk Azınlıklar Çalışma Gurubunun da (FUEN TAG) yer aldığı çalışma grupları hakkında raporlar
sunuldu. FUEN 2020-2021 programı, önergeler ve kararlar sunumu yapıldıktan sonra gelecek 2 yılın kurul tarihleri ve yerleri için kararlar alındı.

Ayrıca gelecek dönem için azınlıklar adına farklı çalışmalar sunan FUEN yönetiminin bu çalışmalarını DEB Partisi olarak yakından takip ettiğimizi belirtir, kurulu kusursuz bir şekilde gerçekleştiren FUEN yönetimini tebrik ederiz.”



Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler