Anasayfa


03-11-2020
Dedeağaç Limanı dev tatbikata hazırlanıyor
Dedeağaç Limanı dev NATO tatbikatına hazırlanıyor.
3 Kasım 2020 Salı

Doğu Avrupa ülkelerinde ve Karadeniz’de yapılacak dev tatbikata katılacak birlikler Dedeağaç Limanı’ndan geçecek. “Defender 21” adı verilen tatbikatta 18 ülkeden kara, deniz ve hava birlikleri yer alacak.

Gelecek yıl Mart ayında yapılması planlanan tatbikata 37 bin askerin katılması bekleniyor. Bunlardan 29 bini Amerikalı askerlerden oluşacak. Ayrıca 20 bin tank ve zırhlı araç ile konteynerlerin tatbikatta yer alması öngörülüyor.

Bu çerçevede, Amerika Birleşik Devletleri’nin Avrupa’daki askeri birliklerinin komutanı Andre Cameron başkanlığında bir heyet geçtiğimiz günlerde Dedeağaç’ı ziyaret ederek, Dedeağaç Liman İşletmesi yetkililerine tatbikatla ilgili bilgi verdi. Amerikalı askeri yetkililer, Dedeağaç Limanı’nda incelemelerde bulundu ve liman işletmesi genel müdürü Kostas Hacikonstandinu’ya tatbikatın ayrıntılarıyla ilgili bilgi verdi.

Tatbikat çerçevesinde Dedeağaç Limanı’na gelecek olan birlikler, Evros üzerinden Bulgaristan ve Romanya’ya gidecek. Öte yandan Dedeağaç Limanı’na gelecek olan askeri gemiler ise Karadeniz’e geçecek. Bir Amerikan mekanize tümeninin de Dedeağaç’a gelerek buradan Bulgaristan’a geçmesi bekleniyor. Tatbikata Yunan birliklerinin de katılarak askeri teçhizatın ve birliklerin taşınmasına yardım edeceği bildirildi.

Son yılların en büyük tatbikatı “Defender 21” tatbikatına toplam 18 ülkeden askeri birliklerin katılması bekleniyor. Tatbikatta; ABD, Belçika, Fransa, Litvanya, Kanada, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Polonya, Danimarka, Macaristan, İspanya, Estonya, İtalya, Britanya, Finlandiya, Letonya ve Gürcistan’ın yer alacağı ifade edildi. “Defender 21” tatbikatının Amerikan askeri birliklerinin Avrupa’da gerçekleştirdiği “Allied SpiritXI” , Dynamic Front 20”, “Joint Warfighting Assessment 20”, “Saber Strike 20”, “Swift Response 20” ve “Trojan Footprint” tatbikatlarıyla da birleştirilmesi planlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, “Swift Response 20” tatbikatının Yunanistan’da da yapılacağı ve Yunan birliklerinin de katılacağı belirtildi.



Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret