Anasayfa


03-11-2020
Azınlık lisesindeki bina sorununu bir kez daha gündeme taşıdı
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi’nin bina sorununu bir kez daha meclise taşıdı. Yaşanan Kovid -19 pandemisinin bina sorununu daha da tehlikeli hale getirdiğini kaydeden milletvekili Zeybek, konuyla ilgili sorusuna İçişleri Bakanlığı’nın verdiği yanıtta İskeçe Belediyesi’nin sorumluluğunun dile getirildiğini kaydetti.
3 Kasım 2020 Salı

Milletvekili Hüseyin Zeybek yazılı açıklamasında şunları belirtti: “9732 / 18-09-2020 sayılı soru önergemiz ile İskeçe Azınlık Ortaokul - Lisesi’nin, özellikle ülkemizde Kovid -19 pandemisinin ikinci dalgasını yaşadığımız bu süreçte, bina sorununu bir kez daha gündeme getirdik. Eğitim yılının başlamasından bu yana öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için sınıfların 10 öğrenci kapasiteli olması gerektiğini vurguladık. Bu süreçte okulların hazırlıksız bir şekilde açılması, paraşüt boyutunda maskelerin dağıtılması da fiyaskoyla sonuçlanınca ülke çapında 400'e yakın okulun kapatılmasına yol açtı.”

“İSKEÇE BELEDİYESİ BU SORUNA KAYITSIZ KALACAK MI, KALMAYACAK MI?”
İskeçe azınlık lisesindeki bina sorununu defalarca meclis gündemine taşıdıktan sonra İçişleri Bakanlığı’nın soruya yanıt verdiğini ifade eden Zeybek şöyle devam etti: “Özellikle pandemiden etkilenen ve bir sınıfının kapanmasına neden olan Azınlık Ortaokul - Lisesi öğrenci kapasitesi sorununun yanında bir de binanın eski ve güvensiz olması, velilerin ve öğrencilerin sık sık protesto ettiği bir durumdur. Bir dizi meclis soruları ve müdahalelerimizle konuyu defalarca gündeme getirdikten sonra İçişleri Bakanlığı'ndan sorunun çözümü ile ilgili cevap aldık. Buna cevaben İçişleri Bakanlığı, okulların inşa ve tadilatının belediyelerin sorumluluğunda olduğunu bunun yanında belediyelere gerek pandemi ile mücadelede gerekse temizlik personeli alımı ile ilgili ödenekleri ayrıntılı bir şekilde listeliyor.

Bu cevapta etkileyici olan, Bakanlığın İskeçe Belediyesi'nin, okul birimlerinin altyapısının güçlendirmesi amacıyla ‘Antonis Tritsis’ programından yararlanmak için finansman başvurusu yapması gerektiğini belirtmektedir. Bu hatırlatma İskeçe Belediyesi açısından bir ihmal işareti mi? Azınlık Ortaokul - Lisesi encümen heyeti bir süre önce İskeçe Belediyesi'ne yeni bir okul veya okul avlusuna prefabrik yapı yerleştirilme talebinin reddedildiği herkes tarafından biliniyor. Son olarak da İçişleri Bakanlığı, konu ile ilgili toplayacağı verileri Eyalet ve İskeçe Belediyesi yetkililerine göndereceğini dile getiriyor. Konuyla ilgili Milli Eğitim bakanlığının cevabını da beklemekteyiz. İskeçe Belediyesi'nin bir kez daha bu soruna kayıtsız kalmaya devam edip etmeyeceğini esas olarak çocuklarımızın sağlığı ve güvenliğini ilgilendiren soruna çözüm mü getireceği, en önemlisi de verilen fon ve kaynaklarla, gereksiz Kovid konaklama merkezleri kurmaya devam mı edeceğini merak konusudur.”





Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret