Anasayfa


03-11-2020
Artan vakalar Dedeağaç Hastanesi’ni zorluyor
Dedeağaç Hastanesi, artan Kovid -19 hastaları nedeniyle zor durumda. Son günlerde tedavi altına alınan hasta sayısındaki büyük artış, Dedeağaç Hastanesi’ni zorlamaya başladı. Hasta sayısındaki artış nedeniyle Kovid bölümüne yeni yataklar eklendi. Bu arada çok sayıda ameliyatın da ertelendiği ifade edildi.
3 Kasım 2020 Salı

Doğu Makedoya – Trakya Eyaleti’ndeki tek Kovid-19 hastanesi olan Dedeağaç Hastanesi, kendi imkanlarının sınırına gelmiş durumda. Hastane yönetimi son günlerde acil bazı önlemler alarak Dahiliye Bölümü’ne Kovid -19 hastaları için yeni yataklar getirdi. Hastane yönetimi tedavi altında olan koronavirüs hastalarının son iki haftada iki kat arttığını dile getirdi. Bir diğer önlem ise planlanmış ameliyatlarla ilgili. Acil operasyonların dışındaki cerrahi müdahalelerin ileriki tarihlere ertelendiği açıklandı. Bu durum ise birçok hastayı zor durumda bırakıyor.

Evros İli Hastaneleri Çalışanları Derneği Başkanı Hristodulos Mentizis, “İkinci dalga için 34 yataklı Kovid bölümünün yetersiz kaldığı anlaşıldı. Bu nedenle Dahiliye Bölümüne, Kovid hastaları için 8 yatak daha koyduk. Bu yataklar sadece Kovid hastaları için ayrılmış durumda. Bunun yeterli olmasını ve hastanemizin sadece Kovid vakalarına bakan hastane haline gelmesi gibi bir durumun olmamasını ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Mentizis, Kavala ve İskeçe hastanelerinin de Kovid hastalarına tedavi verebilecek duruma getirilmesi gerektiğini vurguladı. Mentizis, hastane personelinde de Kovid -19 vakalarının görüldüğünü, 7 veya 8 çalışanın koronavirüse yakalandığını söyledi.





Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret