Anasayfa


06-11-2020
Atina camisi mimarisiyle eleştirilere neden oldu
Yunanistan’da faaliyet gösteren Müslüman göçmenlerin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yunanistan Müslümanlar Birliği’nin Başkanı Naim Elgadur, geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Atina Cami’si konusunda hükümeti eleştirdi. İbadete açılan yapının “cami” olarak nitelendirilemeyeceğini ifade eden Elgadur, “Hangi cami? Üzerine halı döşedikleri sıradan bir yer.” diye konuştu.
6 Kasım 2020 Cuma

Tartışma ve engellemelerle 14 yılda tamamlanan caminin mimarisi de eleştiri konusu oldu. 887 bin euro harcandığı belirtilen caminin kubbesiz ve minaresiz mimarisi tepki çekti.

Yapının camiye benzemediğini belirterek, Yunan hükümetini eleştiren Yunanistan Müslümanları Birliği Başkanı Naim Elgadur şunları söyledi: "Size cami yaptık diyorlar. Hangi cami? Üzerine halı döşedikleri, sıradan bir yer yapmışlar. Biz Müslümanlar, Atina'da 500 bin kişiden fazlayız. 500 bin kişiye 350 kişilik bir ibadethaneyi yeterli görebilmek mümkün mü? Siz bu şekilde üzerinde yazılar yazılmış bir ibadethane veya kilise gördünüz mü? Elbette ki görmediniz.”

Naim Elgadur, Atina’da yaşayan Müslümanların ihtiyacına cevap verecek büyüklükte, minare ve kubbesi olan caminin yapılması gerektiğini vurgulayarak, “500 bin Müslüman'ın yaşadığı Atina'ya, ihtiyaca cevap verecek büyüklükte, minaresi ve kubbeleri olan bir caminin inşa edilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

CAMİNİN YÖNETİMİNDE HRİSTİYANLAR ÇOĞUNLUKTA!
Hükümetin aldığı karar gereğince caminin yönetimi 5 Hristiyan ve 2 Müslüman'dan oluşan bir kurula devredilecek. Bu da camiyle ilgili yapılan bir diğer eleştiri.

Bu arada, 350 kişilik caminin imamlığına 49 yaşındaki Fas kökenli Yunan vatandaşı Muhammed Zeki getirildi. Camide şimdilik salgın nedeniyle en fazla 9 kişilik cemaate izin veriliyor.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor