Anasayfa


06-11-2020
Sirigos Atina’daki mescitlerin kapatılmasını öneriyor
Yeni Demokrasi Partisi Atina Milletvekili ve Pandio Üniversitesi öğretim üyesi Aggelos Sirigos, Atina’da resmi bir caminin açılmasından sonra çalışma izni olmayan yaklaşık 100 civarındaki mescidin kapatılması gerektiğini söyledi.
6 Kasım 2020 Cuma

Ulusal Ethnos gazetesine konuşan Sirigos, izni olmayan ibadethanelerin devletin güvenliği açısından tehlike olduğunu iddia etti.

Sirigos şöyle konuştu: “İzinsiz ibadethaneler gayri resmi değil, yasa dışıdır ve kapatılmalıdır. Yasallaştırılmış yaklaşık 10 ibadethane var. Geri kalanı kriterleri yerine getirmiyor ve kapatılması gerekiyor. Bazıları yaz aylarından beri kapalı. Bunlar örneğin ibadet etmek isteyen insanları toplamak için tehlikeli yerler olabilir. Yangın güvenliği kurallarına uyulmaması, acil çıkış yerinin olmaması söz konusu. Bir şeyi ayırt etmeliyiz. Votanikos bölgesindeki resmi bir cami. Cami ayrı, ibadet yerleri ayrıdır. Caminin imamı var, yönetimi var.”

Votanikos bölgesinde açılan caminin tüm Atina’da yaşayan Müslümanların ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağı sorusunu yanıtlayan Sirigos, “Yunanistan, Müslüman bir ülke değil. Tecrübemizden anlıyoruz ki sadece Müslümanların bayramlarında büyük ibadet yerlerine ihtiyaç var. Dolayısıyla, Votanikos’daki caminin ibadet etmek isteyen Müslümanların ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyleyebiliriz.” dedi.

“RADİKALLEŞME CAMİLERDE BAŞLIYOR”
Devlet güvenliğiyle ilgili konuya değinen YDP milletvekili ve uluslararası ilişkiler uzmanı Aggenlos Sirigos’un, radikalleşmenin camilerde başladığını iddia etmesi dikkat çekti. Sirigos güvenlik konularıyla ilgili olarak, “Devlet güvenliği açısından sorun oluşturduğu kesin. Başka ülkelerdeki örneklerde görüldüğü gibi radikalleşme camilerde başlıyor. İbadet yerlerine özellikle dikkat etmek gerekiyor.” diye konuştu.

Ethnos gazetesi konuyla ilgili Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elgadur’un görüşlerine de başvurdu. Resmi caminin açıldığı Votanikos bölgesinde bulunan diğer mescitlerin kapatılabileceğini dile getiren Elgadur, ancak Atina’nın diğer bölgelerindeki ibadet yerlerinin kapatılmasına karşı çıktı. 350 kişilik bir caminin bölgedeki Müslümanlar için yeterli olmadığını belirten Elgadur, özellikle Cuma namazında bu eksikliğin daha da net anlaşıldığını söyledi.

İbadet yerlerinde radikalleşmenin olduğu iddialarına karşı çıkan Elgadur, “Bu iddiaları ortaya atarak Yunan halkına korku duyguları saçanlar, neden bu sorularını polise yöneltmiyorlar? Yunanistan’da böyle bir mesele yok.” dedi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor